Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
torek, 30. april 2024
20:00 Kresovanje v Regrči vasi, Sv. Rok Regrča vas
sreda, 1. maj 2024
06:00 Pohod na Javorovico, zbor pri GD Gorenje Vrhpolje pri Šentjerneju
06:00 Tradicionalna prvomajska budnica z Mestno godbo Novo mesto in mažoretami, Glavni trg Novo mesto
08:30 Prvomajski pohod, Železniška postaja Straža
09:15 Prvomajska budnica v Regrči vasi, pri Šterku Regrča vas
VečBela krajina
torek, 30. april 2024
10:00 Počitniške aktivnosti, MC Metlika
20:00 Kresovanje Smuk
sreda, 1. maj 2024
07:30 Pohod na Krašnji Vrh, zbor na Pungartu Metlika
10:00 Praznovanje 1. maja Krašnji Vrh
petek, 3. maj 2024
10:00 Počitniške aktivnosti, MC Metlika
VečPosavje
torek, 30. april 2024
19:30 Tradicionalno kresovanje Trška gora
sreda, 1. maj 2024
11:00 Prvomajsko srečanje Lisca
četrtek, 2. maj 2024
10:00 33. Gorski tek na Lisco, start na igrišču Orehovo
sobota, 4. maj 2024
15:00 Spidvej: Kvalifikacijska dirka za evropsko prvenstvo, Stadion Matije Gubca Krško
19:00 Recital: Jan Volčanšek, Viteška dvorana Brežice
Več16.6.2022 | 19:00
Projekt Obedi ter obredi (skrajšano OTO), pri katerem Muzej Ribnica sodeluje z vodilnim partnerjem Zavodom Coknpok in partnerjem Škrabčevo domačijo, je v zaključni fazi. Ob tem je nastala publikacija z naslovom 𝐎𝐤𝐮𝐬𝐢 𝐬𝐮𝐡𝐨𝐫𝐨𝐛𝐚𝐫𝐬𝐤𝐞 𝐝𝐞ž𝐞𝐥𝐞.
Ta teden bomo projekt predstavili:
13. junija 2022 v knjižnici Dobrepolje s pričetkom ob 18. uri,
15. junija 2022 v Gasilskem domu Sodražica ob 19.30 in
16. junija 2022 v knjižnici Velike Lašče ob 19. uri.
V projektu smo raziskali kulinarično dediščino Občin Ribnica, Sodražica in Loški Potok. Na podlagi raziskav smo oblikovali sodobne menije, ki črpajo znanje iz preteklosti. Predstavili vam bomo delovni proces, glavne ugotovitve projekta, zanimivosti in besedne ocvirke in običaje. S projektom prestavljamo meje znanega, iščemo novo, a hkrati ugotavljamo, da je nov le pogled na krožnik, oblika videnega, sem ter tja proces prikazanega, vse ostalo ostaja naša kulinarična dediščina. Veseli nas, da imamo tudi v suhorobarski deželi tako pestro in inovativno kulinariko! Tudi to je lahko odlična turistična ponudba.
Projekt se izvaja v okviru Lokalne akcijske skupine Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe in je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Vabljeni!
Ocene komentarjev