Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
torek, 7. maj 2024
10:00 Tekmovanje paraplegikov in tetraplegikov v šahu - 29. memorial Jožeta Radeja in 4. kolo lige ZPS Gradex, Šegova 119 Novo mesto
13:00 Strokovno srečanje - demenca, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
17:00 Predstava dijakinj 3. letnika predšolske vzgoje "Kvočka in Kokut", Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
17:00 Predavanje - dr. h. c. Marjan Pipenbaher: Inženir - graditelj - arhitekt, FINI Novo mesto
19:00 Zaprtje razstave - Natalia Borčić: Viški tuneli, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
VečBela krajina
torek, 7. maj 2024
16:30 Bralni klub, Krajevna knjižnica Semič
18:00 Zdravilne gobe - predavanje, KC Semič
sreda, 8. maj 2024
13:00 Bralno srečanje, DSO Črnomelj
17:00 Ura pravljic in ustvarjalna delavnica, Ljudska knjižnica Metlika
19:00 Akcija Tik-tak, GD Suhor
VečPosavje
torek, 7. maj 2024
19:00 Literarni večer (Srečko Kosovel), Posavski muzej Brežice
sreda, 8. maj 2024
17:00 Boris Hajdinjak - Reštanj in Reštanjski (predavanje), vaška soba Reštanj
četrtek, 9. maj 2024
19:00 Večer klasične glasbe (pianist Sam Rotman iz ZDA), Posavski muzej Brežice
petek, 10. maj 2024
19:30 Predmaturitetni recital Antona Ajstra, Viteška dvorana Brežice
20:30 Noč utrdb - javno vodstvo in koncert, grad Brestanica
Več30.10.2019 | 13:05 | M. L.-S. Foto: CPT Krško in Peter Irman
Krško - CPT Krško je kot nosilec in koordinator posavskega produkta Okusi Posavja postavil platformo za uspešno sodelovanje in povezovanje posavskih ponudnikov. Ti so z letošnjim Tednom okusov Posavja naredili prve korake v smeri razvoja gastronomske znamke, ki bo združila najboljše kuharje, vinarje, pivovarje in pridelovalce v regiji.
V okviru izvajanjem skupnih promocijskih aktivnosti, ki bodo krepile omenjeno znamko skozi celo leto, so se pretekli vikend Okusi Posavja predstavili na Dunaju.
V sklopu prestižnega Festivala oranžnih vin na Dunaju je najprej na slovenskem konzulatu v prisotnosti veleposlanice na Dunaju mag. Ksenije Škrilec ter predstavnika STO na Dunaju Jana Ciglenečkija potekala tiskovna konferenca za avstrijske medije. Tam se je kot ena izmed treh regij predstavila tudi posavska. Za kulinarični presežek je poskrbel izvrsten kuhar Jure Tomič iz Ošterije Debeluh, za vinsko spremljavo so organizatorji izbrali vina Keltis iz Bizeljskega. CPT Krško je pripravil promocijskim material za novinarje, vključno s ponudbo gastronomskih tur po Posavju.
Sledila je predstavitev v Museums Quartier sredi Dunaja, kjer je potekal Festival oranžnih vin z okoli 80 vinarji in ponudniki iz 13 držav. Okuse Posavja so zastopali: Ošterija Debeluh, Vinarstvo Kerin, Vinarstvo Keltis, Klet Molipachi, Klet Lipej ter CPT Krško skupaj z Mariborom in Vipavo, kot eden od regijskih destinacij.
Naslednji dan je v Ljubljani potekala tiskovna konferenca za najavo prestižnega gastronomskega vodnika Gault & Millau za leto 2020. Na gala večeru 13. novembra bodo namreč razglasil prejemnike prestižnih nagrad v svetu gastronomije. Najboljši Okusi Posavja bodo zastopani tako v vodniku, kot tudi na gala večeru. V vodniku bo prav tako na več straneh predstavljeno Posavje.
Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija ter priznana vinska akademikinja je povedala, da bo 13. novembra jasno, kdo je med najboljšimi, vključno z nekaj novimi kakovostnimi restavracijami, vinarji, manjšimi pivovarnami, turističnimi kmetijami ter prepoznavnimi slovenskimi živilskimi izdelki. Okuse Posavja sta na tiskovni konferenci poleg direktorice Slovenske turistične organizacije Maje Pak predstavila Ksenja Kragl in direktor Evrosada Boštjan Kozole, ki je tudi letos ponosni partner gastronomskega vodnika.
Galerija (11)
Slika 1: Okusi Posavja na predstavitvah doma in v tujini
Slika 2: Okusi Posavja na predstavitvah doma in v tujini
1/11: krskopom001
2/11: krskopom002
3/11: krskopom003
4/11: krskopom004
5/11: krskopom005
6/11: krskopom006
7/11: krskopom007
8/11: krskopom008
9/11: krskopom009
10/11: krskopom010
11/11: krskopom011
Povezane objave
Ocene komentarjev