Voden ogled (tudi ob 15. uri), Županova jama Grosuplje

28.10.2024 | 11:00

Kam med jesenskimi počitnicami? V Županovo jamo!

Aktivnost v naravi je prava stvar tudi za čas jesenskih počitnic.  Še posebej, če jo povežemo s pustolovščino, raziskovanjem in spoznavanjem stvari, ki jih morebiti še niste srečali.

Vse to ponuja Županova jama, med jesenskimi počitnicami še posebej vabi družine z otroki. Od sobote, 26. oktobra, do nedelje, 3. novembra, jo bo mogoče spoznati na dva načina. Vsak dan ob 11. uri bodo otroci odkrivali netopirsko skrivnost.

Ob vodenem ogledu Županove jame, ki bo nekoliko pravljično obarvan, se bodo na več točkah “spopadli” z  interaktivnimi nalogami.  Zabavali se bodo in se hkrati naučili še nekaj o netopirjih, pravih jamskih živalih, ki prebivajo v Županovi jami, in o podzemeljskih kraških pojavih.

Program “Odkrij netopirsko skrivnost” je posebej primeren za otroke od 4. do 10. leta starosti. Jamo obiščejo skupaj s starši.

Vsem, ki želijo sedem podzemeljskih dvoran Županove jame spoznati in doživeti “klasično”, bo vsak dan na voljo voden ogled ob 15. uri.  Ob ogledu osupljivih kapniških stvaritev in srečanju z netopirji malimi podkovnjaki bodo izvedeli tudi marsikaj o tem, zakaj in kako so nastale kraške jame.

Izkoristite teden prazničnih počitnic, obiščite Županovo jamo, osvojite nova spoznanja in raziščite razburljivo kraško podzemlje!

Otroška vstopnica (4 do 15 let) stane 9 €, odrasla pa 14 €. Za obisk jame, v kateri je precej stopnic, nekoliko blata in 10°C, svetujemo primerna oblačila in pohodniško obutev.