posavje

Obudili bodo zapuščen objekt bivših trgovin Borovo in Tuš 

5.9.2024 | 12:00 | M. K.

Krško - Mestna občina Krško je postala del partnerskega projekta SOFTacademy, ki je sofinanciran s strani Evropske pobude za mesta (EUI). Cilj projekta je z uporabo različnih tehnologij pospešiti krožno prenovo večstanovanjskih stavb znotraj sosesk ter prikazati, kako pobude prebivalcev pri prenovi spodbujajo preoblikovanje celotne soseske, vključno s pripadajočimi zunanjimi površinami, so zapisali na občini. V Krškem bodo pri projektu sodelovali s pripravo idejne zasnove in projektne dokumentacije za ureditev prostora v soseski na območju med Bohoričevo ulico in Cesto krških žrtev, in sicer z ureditvijo zapuščenega prostora bivše trgovine Borovo in praznega prostora bivše trgovine Tuš. Prav tako projekt zajema zunanjo ureditev objekta.

Zapuščen objekt bivše trgovine Borovo in Tuš (Foto: MO Krško)

Zapuščen objekt bivše trgovine Borovo in Tuš (Foto: MO Krško)

Časovnica projekta je predvidena od septembra 2024 do avgusta 2027. V tem obdobju bodo vsi partnerji sodelovali pri razvijanju in implementaciji rešitev, ki bodo prilagojene specifičnim potrebam posameznih mestnih okolij, so sporočili s krške občine.

V okviru projekta je Mestna občina Krško pridobila 130.000 evrov sofinancerskih sredstev za izvedbo aktivnosti, 20.000 evrov pa bo zagotovila sama.

Vodilni partner projekta je sicer estonska prestolnica Talin skupaj z ostalimi partnerji Tallinn University of Technology, MTÜ Living Street, Estonian Union of Co-operative Housing Associations, Yoko Oma OU, Think Softer Planning AB, ter tremi pridruženimi partnerji, med katerimi sta poleg Krškega še poljska Varšava in finski Lahti.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava