kronika

Dim v Revozu, gobar našel bombe, gasilci pa preminulo osebo

4.9.2024 | 18:30 | B. B.

Poligon za uničevanje neeksplodiranih ubojnih sredstev (Foto: Neja Pavlica)

Poligon za uničevanje neeksplodiranih ubojnih sredstev (Foto: Neja Pavlica)

Ob 14.30 se je v tovarni Revoz v Novem mestu v enem prostoru pojavil dim iz elektro omarice. Gasilci GRC Novo mesto so preverili stanje v omarici ter prezračevanje. Do požara ni prišlo. Za sanacijo stanja so poskrbele službe podjetja.

Arzenal v gozdu

Ob 11.20 je nad naseljem Podturn, občina Dolenjske Toplice, občan pri nabiranju gob našel več kosov neeksplodiranih ubojnih sredstev. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske ter Gorenjske in Ljubljanske regije so na varnem kraju uničili 16 ročnih bomb, italijanske izdelave, ostanek druge svetovne vojne, topovsko granato kalibra 37 mm, ostanek prve svetovne vojne avstro ogrske izdelave, topovsko granato kalibra 37 mm, ostanek druge svetovne vojne, italijanske izdelave in sedem kosov protipehotnega streliva. O najdbi so obveščene pristojne službe.

Preminula oseba

Ob 14.34 so gasilci PGE Krško na Cesti 4. julija, občina Krško, s tehnično intervencijo odprli vrata stanovanja v večstanovanjskem objektu v katerem se je nahajala preminula oseba. Na kraju so bili prisotni reševalci NMP Krško in policija.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava