namig za premik

Plesno-glasbena predstava "Juri Muri v Afriki pleše", KCJT

25.4.2024 | 17:00

BARVITA PLESNO-GLASBENO-DRAMSKA PUSTOLOVŠČINA O DEČKU, KI SE NI MARAL UMIVATI.

Režiserka: Ivana Djilas

Igrajo: Blaž Celarec, Jose – Joseph Nzobandora, Maša Kagao Knez, Vito Weis

Predstava traja 40 minut.

Juri Muri se noče umivati in kopati, zato pobegne v Afriko. Tam spozna, da človek »lahko najde gostoljubno in odprto ljudstvo, ki ga sprejme in poduči, kaj je v življenju prav in kaj narobe, kaj je zabloda in kaj predsodek, in nenazadnje, kako pomembno je biti čistoče vzor, ne le telesne, tudi tiste notranje, ki tke pristne prijateljske vezi,« pravi Saša Pavček o priljubljeni zgodbi svojega očeta. S pomočjo afriških ritmov, glasbe v živo, lutk nenavadnih velikosti in veliko plesa se bomo naučili kar nekaj o geografiji, barvah in razlikah na tem svetu.

Juri Muri v Afriki pleše izhaja iz znamenite slikanice Toneta Pavčka, katere naslov zgovorno podaljša, saj njeno zgodbo dramaturško razširi in režijsko nadgradi. Razgibano dogajanje, očarljiva koreografija, igrivi kostumi, pester nabor instrumentov, v živo izvajani songi in nenehni domiselni nagovori otrok se zlijejo v komunikativno celoto, v kateri imajo možnosti kaj povedati in odplesati vsi. Uprizoritev je v isti sapi poučna in huronsko zabavna ter je zgled komunikacije med odrom in avditorijem.

– Zlata paličica, strokovna komisija: Bruna Antauer, Ljubica Marjanovič Umek in Petra Pogorevc

Sodeč po navdušenem odzivu najmlajšega občinstva se bo Juri Muri še mnogokrat podal na izvrstno uprizorjeno toplo, duhovito in barvito pustolovščino.

– Mojca Kumerdej, Delo

Predstave Juri Muri v Afriki, te likovno, plesne, glasbene in slikovite polnosti ter nič manj uprizoritvene popolnosti pa nikar ne zamudite!

– Daliborka Podboj, Parada plesa

Nagradi:

- nagrada 25 zlatih zvezdic Poletnega lutkovnega pristana 2014 v Mariboru

- nagrada zlati lovorjev venec na 54. festivalu MESS v Sarajevu

‹ nazaj