Kolesarsko cestno državno prvenstvo mlajših kategorij, start in cilj ob vznožju smučišča Gače

8.5.2022 | 12:00

Ob vznožju smučišča Gače bo v nedeljo, 8. maja, cestno državno prvenstvo za deklice in dečke, ki bodo nastopili v šestih kategorijah ter za mlajše mladinke. Starejše mladinke in mlajši mladinci se bodo pomerili za veliko nagrado smučarskega centra Gače. Na posebni dirki bodo tekmovali tudi predšolski otroci in šolarji do petega razreda OŠ. Zanimanje za tekmovanje je izredno, saj je na dirko prijavljenih že več kot 250 kolesark in kolesarjev.

Na Gačah, ki bodo prvič gostile kolesarje na državnem cestnem prvenstvu, bodo dirke potekale na krožni, štiri kilometrski progi Gače – Komarna vas – Gače. V lepem ambientu bodo gledalci, zaradi izredno zahtevne proge, lahko spremljali zanimive boje za naslove državnih prvakov.

Prireditev se bo začela ob 12. uri s startom deklic C in B ter dečkov C, po dirkah predšolskih otrok in šolarjev pa je okoli 16.30 ure predviden zaključek s podelitvijo nagrad najboljšim.

Organizator, KK Adria Mobil, vse udeležence in obiskovalce prosi, da upoštevajo navodila redarjev zaradi spremenjenega prometnega režima in mobilnih cestnih zapor.