namig za premik

Predavanje "Težave, povezane s staranjem, in ohranjanje telesnih funkcij v tretjem življenjskem obdobju", KD

16.2.2016 | 18:00

Obveščamo vas, da Društvo Šola zdravja ob podpori Ministrstva za zdravje RS, v torek 16. februarja 2015 ob 18. uri, pripravlja predavanje "Težave povezane s staranjem in ohranjanje telesnih funkcij v tretjem življenjskem obdobju". Predavala bo Marija Miklič, prof. zdrav. vzgoje s spec. znanji. Predavanje bo v Kulturnem domu Zagradec.

Mi smo Društvo Šola zdravja, ki deluje nacionalno, po celotni Sloveniji. Naša osnovna dejavnost je JUTRANJA TELOVADBA NA PROSTEM. Naš cilj pa je, pripeljati jutranjo telovadbo "1000 gibov" v vsak kraj, vas, naselje... Vsak dan, razen nedelje in praznikov, se zbiramo na izbrani javni površini ob 7.30, vsaka skupina v svojem lokalnem okolju in 30 minut telovadimo. Vaje so preproste in enostavne in vsak dela po svojih sposobnostih in zmožnostih. Posebnost naše telovadbe je, da telovadimo zunaj, na javnih površinah. Naši vaditelji-animatorji pa so prostovoljci. Zato je vadba brezplačna in ne pobiramo vadnine, le letna članarina, ki znaša 20€ (osebe starejše nad 80 let so plačila članarine oproščene).

Praksa je pokazala, da se ljudi zelo dotaknejo osebna "pričevanja" naših članov. V zimskem času ljudje še bolj poslušajo radijske postaje, gledajo televizijo, zato si želimo sodelovanja v vaših kontaktnih oddajah. Zanimivi smo za več tematskih področij: rekreacija, starejši, zdravje, prostovoljstvo, socialna vključenost v lokalnem okolju in podobno.

V želji, da osvestimo čimvečje število naših državljanov in jih vzpodbudimo h gibanju in zdravemu življenjskemu slogu, se obračamo tudi na vas, da nam v tej smeri pomagate po svojih močeh.

Nekaj statističnih podatkov:

-103 skupine po vseh regijah v Sloveniji (pokrite imamo vse regije)

-2006 članov, od tega 134 oseb starih nad 80 let

-povprečna starost v društvu je 67 let (zaradi jutranje ure)

-samo 16% moških

-289 prostovoljcev, ki skrbijo da jutranja telovadba redno poteka.

Na Dolenjskem imamo že 9 skupin Šole zdravja, in sicer: dve sta v Grosuplju, po ena pa v Šmarjeških Toplicah, Otočcu, Dolenjskih Toplicah, Mirni, Novem mestu, Ivančni Gorici in Zagradcu.

‹ nazaj