mladi dopisnik

Bravo, Sandi!

23.6.2009 | 11:50 | Suzana Rajgl, učiteljica na OŠ Frana Metelka Škocjan

Sandi Ogrinec

Sandi Ogrinec

Veliko fantov si želi postati nogometaš. Med njimi je tudi Sandi Ogrinec, učenec OŠ Frana Metelka Škocjan. Je nadarjen nogometaš v klubu NK Krka in odličen učenec, pridobil pa si je tudi športno štipendijo fundacije Pismo srca. Na nogometnem področju je pri svojih enajstih letih nanizal že veliko lepih rezultatov.

Poleg tega, da na tekmah velikokrat zatrese mrežo gola nasprotujoče ekipe, je na turnirjih v spretnostnih igrah – žongliranju večkrat stal na najvišji stopnički. Nazadnje je v soboto, 30. maja, v Mariboru pred glavno tribuno Ljudskega vrta v žongliranju premočno premagal svoje nasprotnike in tako osvojil naziv Naj žonglerja vseslovenskega nogometnega gibanja.

Kdaj si začel trenirati nogomet in kdo te je nad tem športom navdušil?
"Nogomet sem začel trenirati pri šestih letih v telovadnici OŠ Frana Metelka Škocjan. Moj prvi trener je bil Denis Mojstrovič, potem pa sem nadaljeval v NK Krka. Nad tem športom me je navdušil oči, ki me je že zelo majhnega vozil na nogometne tekme."
Kako izgleda urnik tvojih treningov?
"Moj urnik je zelo naporen, saj imam trening štirikrat do petkrat na teden in traja eno uro in pol. Nato pa so tu še naporni vikendi, ker igram za selekcijo U-10 in U-11. Poleg tekem pa se udeležujem tudi turnirjev in tekmovanj v športnih igrah z žogo."
Kateri je tvoj najlepši dogodek, ki se ga spominjaš na svoji nogometni poti?
"Teh dogodkov se je nabralo že kar nekaj. Naj omenim, da sem že nekajkrat zmagal v žongliranju, bil najboljši strelec turnirja v Novem mestu, bil najboljši igralec na mednarodnem turnirju v Kopru, s selekcijo U-11 pa smo dosegli 1. mesto na močnem mednarodnem turnirju v Mariboru. Najbolj pa sem ponosen na naziv Naj žonglerja vseslovenskega gibanja, saj sem si prislužil dve vstopnici za ogled tekme slovenske reprezentance. Vesel pa sem tudi, da sem izbran v Milanov camp v Kopru, ki bo trajal tri dni."
Katere dosežke si še želiš doseči v nogometu in nasploh v življenju?
"Moja želja je nadaljevati šolanje na športni gimnaziji v Ljubljani, obenem pa bi kalil nogometno znanje v kakšnem močnem slovenskem klubu. Močno pa si želim, da bi nekoč igral za slovensko reprezentanco."
Vemo, da si odličen učenec. Kako uskladiš nogomet in šolske obveznosti?
"Še vedno je na prvem mestu šola, ki mi ne dela veliko težav, saj pri pouku pozorno poslušam in se mi ni potrebno doma veliko učiti. Zato imam več prostega časa za nogomet, saj ogromno časa preživim na domačem igrišču."
Imaš kakšnega vzornika?
"Imam več vzornikov. Na prvem mestu pa je Cristiano Ronaldo. Na koncu bi se rad zahvalil vsem mojim trenerjem, moji družini, ki me vedno vzpodbuja na vseh tekmovanjih. Vse moje dosežke pa namenjam mojemu bratu Dejanu."

‹ nazaj

Komentarji (1)

15.1.2011Oceninik petrič 
messi

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava