namig za premik

Odprtje študijske razstave Andreje Komočar Portret - figura - prostor, Dvorana v parku

18.9.2024 | 18:00

18. 9. 2024 ob 18. uri prav prijazno vabimo v Dvorano v parku Krško na odprtje študijske razstave Andreje Komočar PORTRET – FIGURA – PROSTOR.

Razstavljena dela bo predstavila doc. dr. Kiki Klimt, odprtje bo z glasbenimi vložki obogatil Lucijan Cetin, razstavo pa bo uradno odprl Dejan Žnideršič, podžupan Mestne občine Krško.

ANDREJA KOMOČAR, diplomirana slikarka, rojena v Brežicah, je umetniško pot začela na šoli za risanje in slikanje Arthouse v Ljubljani, kjer je študirala pri akademskem slikarju in dekanu doc. mag. Mladenu Jernejcu. Diplomirala je pri prof. doc. Domnu Kotniku, mag. lik. umetnosti, trenutno pa zaključuje magistrski študij pod mentorstvom doc. dr. Kiki Klimt. Od nekdaj jo navdušuje človeški obraz – njegove poteze, karakter in zgodbe, ki jih pripoveduje. Osredotoča se na raziskovanje svetlobe in senc, ki oblikujejo elemente in anatomijo človeškega obraza, kar umetnici omogoča bogato likovno izražanje skozi linijo, barvo in volumen. Njena dela segajo od realističnega do impresionističnega pristopa, pri čemer uporablja različne tehnike, kot so svinčnik, olje, pastel in akril.

Andreja Komočar, 2024:

Študijska razstava PORTRET – FIGURA – PROSTOR prinaša vpogled v likovna dela, ki so nastajala skozi čas avtoričinega šolanja. V prvem delu razstave so predstavljeni portreti, figure in prostori, ki odražajo njen likovni razvoj in raziskovanje. V drugem delu razstave pa je njeno središče diplomsko delo, v katerem s tehniko upodablja karakter treh slovenskih umetnic – Ivane Kobilce v olju, Neže Maurer v pastelu in Alme M. Karlin v grafiki.

Razstava bo na ogled do 14. oktobra 2024.

Vstop prost.

‹ nazaj