namig za premik

Delavnica Temeljnih postopkov oživljanja z AED, OZ RKS

10.9.2024 | 16:00

Obnovite znanje prve pomoči, rešite življenja

Druga sobota v mesecu tradicionalno predstavlja mednarodni dan prve pomoči, v Sloveniji pa pomeni tudi začetek meseca prve pomoči, ki se bo zaključil 16. oktobra, na svetovni dan oživljanja. Rdeča nit letošnjega meseca prve pomoči je ''prva pomoč in šport''.

V tem obdobju bo tudi Območno združenje Rdečega križa Novo mesto organiziralo brezplačne delavnice prve pomoči, s prikazi prve pomoči na dogodkih v dolenjski regiji bomo opozarjali na pomen vseživljenjskega učenja prve pomoči.

Prva pomoč, vključno z oživljanjem, je ključno dejanje za učinkovito in hitro zdravljenje poškodb in bolezni, s čimer se poveča možnost preživetja. Temeljni postopki oživljanja mimoidočih za dva- do štirikrat povečajo možnost za preživetje osebe v primeru zastoja srca.

V prihajajočem mesecu dni, mesecu prve pomoči, bomo organizirali brezplačne delavnice Temeljnih postopkov oživljanja z AED:

- 10. septembra, ob 16.00, na OZ RKS Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54a

- 20. septembra, dopoldan, na Glavnem trgu, 1. Festival prve pomoči »Na pomoč, narava kaže svojo moč«

- 8. oktobra ob 16.00, na OZ RKS Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54a

Vabimo vse generacije, otroke, mladostnike, odrasle in starostnike, da se naučijo oziroma obnovijo svoja znanja prve pomoči. Vsako človeško življenje je pomembno, zato moramo svoja znanja in veščine prve pomoči redno obnavljati

Posebej vabimo prostovoljce, ki bi se kot laiki radi pridružili ekipam prve pomoči CZ in pomagali ponesrečenim v naravnih in drugih nesrečah. Prijave zbiramo na: prvapomoc.rknm@gmail.com.

»Vsak lahko reši življenje«

‹ nazaj