posavje

Nova stavbna zemljišča na območju Dorc - Brestanica

22.8.2024 | 09:20 | M. K.
Foto: MO Krško

Krško - Mestna občina Krško trenutno izvaja projekt vzpostavitve novih komunalno opremljenih stavbnih zemljišč na območju zazidalnega načrta Dorc – Brestanica. Gre za območje individualne stanovanjske gradnje nad naseljem Dorc v Brestanici, ki obsega površino približno 2,9 hektarja. S projektom želi občina, kot so sporočili iz Krškega, zagotoviti pogoje za gradnjo novih, enostanovanjskih hiš.

Nova stavbna zemljišča na območju Dorc - Brestanica

Mestna občina Krško želi s projektom med drugim zagotoviti celovito komunalno urejenost območja, širitev naselja Dorc ter omogočiti gradnjo zasebnih enostanovanjskih hiš za občane in potencialne investitorje. ''Z izvedbo projekta bo bodočim prebivalcem zagotovljena visoka kakovost bivanja, zato pričakujemo, da bo to območje postalo zanimivo tudi za investitorje,'' so namreč zapisali v občinskem sporočilu za javnost.

Projekt zajema obsežna dela, vključno z izvedbo cest, javne razsvetljave, vodovoda, fekalne in meteorne kanalizacije, elektrike ter telekomunikacijskih in širokopasovnih omrežij.

Nova stavbna zemljišča na območju Dorc - Brestanica

V sklopu komunalnega urejanja na tem območju je predvidena prometna ureditev območja, ki zajema tri faze, in sicerprva faza zajema rekonstrukcijo ceste od rondoja v Brestanici do priključka t. i. odcepa Ribič v dolžini 312 m,druga faza rekonstrukcijo in podaljšanje odcepa Ribič v dolžini 160 m in izgradnjo nove stanovanjske ceste v dolžini 80 m,tretja faza pa zajema rekonstrukcijo lokalne ceste Brestanica-Armeško-Veliki Kamen v dolžini 415 m.

Prav tako je na območju nove pozidave predvidena gradnja nove cestne razsvetljave. Trenutno se izvaja druga faza (v letih 2023 in 2024), nato pa sledi izvedba prve in tretje faze (v letih 2025 in 2026).

Skupna vrednost projekta po izvajalskih cenah znaša nekaj več kot 1,5 milijona evrov. Izvedba druge faze, ki je trenutno v teku, je ocenjena na približno 560.000 evrov.

‹ nazaj

Galerija (6)

_Dorc (1)
_Dorc (2)
_Dorc (3)
_Dorc (4)
_Dorc (5)
_Dorc (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava