namig za premik

Tomaž Gajšt in BBKK Combo, Studio 44

14.6.2024 | 20:00

koncert

petek, 14. junij 2024, ob 20.00

Vabljeni v Studio 44, kjer bo po dveh letih ponovno nastopil izjemni Tomaž Gajšt!

Tomaž Gajšt je na slovenski glasbeni sceni prisoten že več kot 15 let. Že 12. sezono je redni član in pomemben solist Big banda RTV Slovenija, kar dokazujejo številni posnetki in izdane zgoščenke. Gajšt se v solistični vlogi pojavlja tako v umetniških kot tudi bolj komercialnih projektih.

Poleg instrumentalne vloge se je v zadnjem času javnosti predstavil tudi kot dirigent in aranžer. Njegova dela vključujejo projekte, kot sta "Elevators" (januar 2019) in Državna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti (december 2019).

V svoji bogati karieri je nastopil z mnogimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, med njimi Marko Črnčec, Robert Jukič, Kristijan Krajnčan, Nina Strnad, Lana Janjanin, Boštjan Simon in Zvjezdan Ružić. Prav tako mu niso tuji festivalski odri širom Evrope. V zadnjem času so njegovo igranje, predvsem preko albuma "Res Publica" (Robert Jukič 4, Jazz Cerkno Records, 2023) ter projekta "Med se iskri v temi" (Kristijan Krajnčan, Exodos 2022), opazili tudi kritiki iz širšega okolja.

Gajšt je nastopil ali sodeloval na več kot 50 različnih albumih. Aprila letos pa je v sklopu abonmaja Big banda RTV Slovenija pripravil svoj avtorski prvenec, kjer je z njim sodeloval priznani dirigent in aranžer Lojze Krajnčan.

Zasedba:

Aleš Suša - saksofon

Janez Hrastovšek - pozavna

Urban Levičar - klavir

Urban Cedilnik - bas

Jakob Avsenak - bobni

Vstopnina: 10€; za osnovnošolce, dijake in študente je vstop prost. Karte so na voljo pred koncertom.

Koncerti Jazz v Studiu 44 potekajo od leta 2015, organizira pa jih kulturno društvo Big band Krško s podporo Mestne občine Krško in Ministrstva za kulturo RS.

‹ nazaj