šport

Eržen in Peterlin z DP na velodromu s po štirimi naslovi

5.2.2024 | 10:40 | STA; M. K.

Fotografiji: KK Adria Mobil

Fotografiji: KK Adria Mobil

Eržen in Peterlin z DP na velodromu s po štirimi naslovi

Novo mesto - Minuli konec tedna je v Novem mestu potekalo državno prvenstvo v dirkališčnem kolesarstvu oziroma na velodromu. Žak Eržen se je veselil štirih naslovov državnega prvaka, prav tako štiri pa je pobral tudi Nejc Peterlin.

Osemnajstletni Eržen je na velodromu v Češči vasi med posamezniki osvojil naslove v dirki na točke, omniumu ter dirki na končni cilj, skupaj s Peterlinom pa je slavil še v disciplini madison. Ob tem je osvojil še bron na dirki na izpadanje.

Tam je bil najboljši Peterlin, ki je z ekipo Adrie Mobila slavil še v ekipnem sprintu skupaj s Tilnom Finkštom in Anžetom Skokom ter v posamičnem sprintu, kjer je ugnal Eduarda Žalarja. Skupaj je Peterlin na DP osvojil sedem kolajn, ob štirih zlatih še eno srebrno in dve bronasti kolajni.

V obeh posamičnih vožnjah na čas je bil zlat Natan Gregorčič, slavil je na 1000 in 4000 m. Ekipno je na štirikilometrski razdalji slavila zasedba Kranja v postavi Matic Žumer, Mihael Štajnar, Jaka Marolt in Maj Flajs.

Prave konkurence med ženskami ni bilo. Izpeljale so štiri preizkušnje, v vseh je slavila Neža Zupanič pred Majo Perpar. Le v dirki na točke se jima je kot tretja predstavnica pridružila Katarina Jančič in zasedla tretje mesto.

‹ nazaj

Komentarji (1)

5.2.2024Ocenitrue truic 
Je zdržal balon? Dobro da ni blo letos snega - not yet:) lahko pa še pade...kr vrtet dokler je še tako.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava