kočevsko-ribniško

V Osilnici za novo občinsko svetnico izvolili Danico Štimac

19.8.2024 | 11:30 | STA

Osilnica - V občini Osilnica so morali v nedeljo izvesti nadomestne volitve občinskega svetnika, saj je občinski svetnik Darko Vesel nedolgo tega umrl. Za novo občinsko svetnico so izvolili Danico Štimac iz Gibanja Svoboda, ki je na volitvah premagala Janeza Hudobivnika (NSi).

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Volitev v Osilnici se je v nedeljo udeležilo nekaj manj kot 31 odstotkov volivcev. Za Danico Štimac je volilo nekaj več kot 60 odstotkov, Hudobivnika pa nekaj manj kot 40 odstotkov, je objavila občinska volilna komisija.

Osilniški občinski svet sicer v popolni sestavi šteje sedem članov. Pred smrtjo Vesela, ki je v svetu predstavljal Gibanje Svoboda, je imela ta stranka štiri občinske svetnike, tri pa jih je imela NSi. Z izvolitvijo Danice Štimac se ta razmerja ne bodo spremenila.

Občina Osilnica je po površini ena manjših slovenskih občin. Leta 2022 je imela po podatkih statističnega urada le okoli 330 prebivalcev, kar je bilo najmanj med vsemi občinami. Čeprav leži na demografsko ogroženem območju, na meji na skrajnem jugu države, je imela občina leta 2022 naravni prirast prebivalstva. Prav tako se je iz nje izselilo manj ljudi, kot se jih je vanjo preselilo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava