namig za premik

Poletni filmski večeri 2024: Štije mali odrasli, ploščad pred KCJT

4.7.2024 | 21:00

JULIJA IN AVGUSTA OB 21.00 NA PLOŠČADI PRED KCJT

V Zavodu Novo mesto bomo tudi to poletje obogatili z brezplačnimi filmskimi večeri. V juliju in avgustu si ob torkih in četrtkih ob 21. uri na ploščadi pred Kulturnim centrom Janeza Trdine oglejte filme, ki ste jih v tej sezoni ART KINA zamudili ali so vas tako nagovorili, da jih želite videti znova. Nekaj je tudi novih filmskih poslastic. V primeru slabega vremena bodo predvajanja v notranjih prostorih.

Začnemo v četrtek, 4. julija, ob 21. uri s finsko komično dramo Štirje mali odrasli, ki pripoveduje o paru srednjih let in njegovem vstopu v zapleteni svet poliamorije. Sledilo bo še 14 izvirnih filmov evropske in svetovne produkcije, med katerimi bosta v našem sporedu prvič predvajana tudi slovensko-hrvaška avtobiografska drama Šterkijada in ameriški intimen dokumentarni portret Joan Baez: Jaz sem hrušč. Novost je tudi španski družinski film Milosti polni, ki je v okviru kulturno-umetnostne vzgoje že navdušil skoraj 600 starejših učencev in dijakov.

Vabljeni k ogledu izbranih filmskih uspešnic v okviru Poletnih filmskih večerov 2024 na ploščadi pred KCJT julija in avgusta ob torkih in četrtkih ob 21. uri!

ŠTIRJE MALI ODRASLI / Neljä pientä aikuista
Selma Vilhunen / Finska / 2023 / 122 min / finščina / distribucija: Demiurg

četrtek, 4. 7., ob 21.00

Ljubi in pusti ljubiti! Finska komična drama pripoveduje o paru srednjih let, ki se odloči vstopiti v zapleteni svet poliamorije. Nenavadna »zgodba o odraščanju« je na Liffu prejela nagrado žirije Art kino mreže Slovenije.

‹ nazaj