Razstava gob (Gobarsko društvo NM), Gostišče na trgu Novo mesto

5.10.2024 | 08:00

Razstavo si lahko ogledate:

od petka, 4. oktobra do sobote, 5. oktobra 2024, od 8. do 19. ure v prostorih Gostišča na trgu, Glavni trg 30, Novo mesto (v suhem vremenu v atriju v pritličju, v primeru dežja banketna dvorana v zgornjem nadstropju-vhod iz tržnice)

Člani gobarskega društva se bomo potrudili in nabrali čim večji izbor najrazličnejših gob, ki jih je mogoče nabrati na našem območju v tem letnem času.

Ves čas razstave bodo prisotni naši določevalci – determinatorji, ki bodo obiskovalcem z veseljem odgovarjali na vprašanja in povedali tudi kako zanimivost iz gobjega sveta. Kot je na naših razstavah že vrsto let običaj, bo možno dobiti odgovore o vrsti in užitnosti tudi za gobe, ki jih bodo na razstavo v manjših količinah prinesli sami obiskovalci. Na sami razstavi bo možno pridobiti tudi informacije o gobarski literaturi, tako domači kot tuji.

V soboto med 10. in 11. uro bomo izvedli strokovno vodenje po razstavi. Predstavili bomo razstavljene vrste, opisali njihove značilnosti ter njihovo morebitno uporabnost v kulinariki. Minimalno število prisotnih za izvedbo vodenja je 10 oseb.

VSTOP JE PROST!

Gobarski pozdrav: »Dobra mera – prava mera«