dolenjska

Nova zobozdravnica - otroci že skoraj zasedeni, odrasli še možnost

23.8.2024 | 08:40 | Besedilo in fotografije: L. Markelj

Šentjernej - V občini so veseli, da so pridobili nov program zobozdravstva za Šentjernej, za kar so v zdravstveni postaji zgradili novo ordinacijo. Slovesno so jo predali namenu včeraj popoldne, ob prazniku občine Jernejevo 2024.

Trak nove pridobitve sta prerezala župan Jože Simončič in nova zobozdravnica Maja Luzar Fink, dr. dent. med.

Zadovoljni v novi zobozdravstveni ordinaciji (od leve proti desni): Jože  Simončič, Maja Luzar Fink, zobozdravstvena asistentka Katarina Ferkolj  in na stolu eden od prvih opredeljenih pacientov.

Zadovoljni v novi zobozdravstveni ordinaciji (od leve proti desni): Jože Simončič, Maja Luzar Fink, zobozdravstvena asistentka Katarina Ferkolj in na stolu eden od prvih opredeljenih pacientov.

Kot pravi župan Jože Simončič, gre za koncesijsko pogodbo, ker Zdravstveni dom Novo mesto ni mogel zagotavljati dodatne zobozdravnice. Po izračunih Zavoda za zdravstveno zavarovanje je Šentjernej namreč postal upravičen do dodatnega zobozdravstvenega programa. Takoj so se lotili postopkov, šli v gradnjo ordinacije itd. Gradbena dela so znašala nekaj preko 40 tisoč evrov.

Na razpisu za koncesijo, ki bo trajala 15 let, so imeli dva kandidata in izbrali so najboljšega, to je zobozdravnica Maja Luzar Fink, dr. dent. med., ki je 1. avgusta že začela delo in opredeljuje nove paciente.

Zanimanje za vpis pri novi zobozdravnici je veliko. V manj kot mesecu dni ima že 700 opredeljenih pacientov.

Zanimanje za vpis pri novi zobozdravnici je veliko. V manj kot mesecu dni ima že 700 opredeljenih pacientov.

»Interes je velik, kar pomeni, da je bila potreba po zobozdravstvenih storitvah za otroke in odrasle v Šentjerneju velika. Zdaj imamo v zdravstveni postaji tri zobozdravnike in še enega koncesionarja zunaj, kar je za zdaj dovolj,« meni župan in dodaja, da je to dodatna stopnica kvalitete življenja v njihovi občini. Za sodelovanje se je zahvalil tako ZP Šentjernej kot ZD Novo mesto ter ZZZS.

Povrniti pacientom lep nasmeh

Stisk rok po prerezu traku za novo zobozdravstveno ambulanto: Maja Luzar Fink in Jože Simončič.

Stisk rok po prerezu traku za novo zobozdravstveno ambulanto: Maja Luzar Fink in Jože Simončič.

Maja Luzar Fink, ki ima 8-letne delovne izkušnje in je nazadnje sedem let delala v Zdravstvenem domu Novo mesto, je povedala, da je vesela, da je bila izbrana in dobila priložnost odpreti ambulanto v svojem rodnem okolju. Tudi oprema je bila njena obveznost.

Ambulanta Maje Luzar Fink, dr. dent. med. je zasebna zobozdravstvena ambulanta s koncesijo. Opredeljujejo nove paciente, otroke in odrasle. Opravljajo tudi samoplačniške storitve.

»Odprla so se vrata in šla sem za njimi,« pove in doda, da si želita skupaj z asistentko Katarino čim bolj napolniti ambulanto, da bi ljudje odhajali zadovoljni s storitvami, »ter da čim več pacientom povrnemo lep nasmeh.«

Zanimanje je veliko in Luzar Finkova ima opredeljenih že 700 pacientov, kar je že slaba polovica. 70 odstotkov bo namreč prostora za odrasle, 30 za otroke, »zato pozivamo predvsem odrasle, otroška koncesija je večinoma že zasedena,« pove koncesionarka. Večina pacientov prihaja iz šentjernejske občine, pa tudi iz sosednjih: šmarješke, škocjanske, kostanjeviške itd.

Koncesija tudi za pediatra?

Nova zobozdravnica - otroci že skoraj zasedeni, odrasli še možnost

Župan Jože Simončič še pove, da je zadovoljen z obstoječimi zdravstvenimi storitvami in kadrom, še vedno pa v Šentjerneju manjka stalni pediater.

»Prostori so opremljeni, zdravstveni dom Novo mesto si prizadeva za dodaten kader, gre pa za težave, ker  tega ni na trgu. Tudi na tem področju razmišljamo o koncesijski rešitvi, če bomo uspešni,« pravi Simončič.

‹ nazaj

Galerija (16)

ZOBO 01
ZOBO 02
ZOBO 03
ZOBO 04
ZOBO 05
ZOBO 06
ZOBO 07
ZOBO 08
ZOBO 09
ZOBO 10
ZOBO 11
ZOBO 12
ZOBO 13
ZOBO 14
ZOBO 15
ZOBO 16

Komentarji (1)

5h nazajOceniMarcoPolo 
Zelo dobrodošlo za koristnike storitev. Grenak priokus pa pusti dejstvo, da občina, ki je solastnik javne ustanove ZDNM, odda usluge zasebniku...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava