V Šentjerneju je zadišalo po praženem krompirju


Od leta 2000 v Sloveniji deluje edinstveno društvo na svetu, Društvo za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi, ki se, kot govori že ime, trudi, da bi krompir sam predstavljal glavno jed in se ne uporabljal le kot priloga. Društvo šteje 170 članov oz. udov, kot pravijo, in med njimi so tudi Šentjernejčani. Zato se je društvo v sklopu prireditev Jernejevo 2011 včeraj popoldne predstavilo tudi Dolenjcem, sredi Šentjerneja.

Tomaž Jeraj in Silvan Trpin sta pred očmi številnih obiskovalcev, seveda ljubiteljev praženega krompirja, pripravila to vsem znano in priljubljeno jed ter zraven razkrila marsikatere kulinarične skrivnosti. Šentjernejčani so bili navdušeni, društvo je dobilo kar nekaj novih udov.

Društvo za priznanje praženega krompirja vsako leto priredi svetovni festival, letošnji bo 3. septembra na avstrijskem Koroškem, prihodnje leto v Mariboru, potem pa morda tudi v Šentjerneju, kaj se ve. Ljubiteljev praženega krompirja tu ne manjka, zraven pa se lepo poda tudi naš cviček, za kar so tudi na predstavitvi pridno skrbeli šentjernejski vinogradniki.
Več o skrivnostih dobre priprave praženega krompirja v prihodnjem Dolenjskem listu.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se