novice

Slavnostni zaključek 28. sezone Plazma Športnih iger mladih

22.8.2024 | Plazma Športne igre mladih

Slovenski otroci in mladostniki na mednarodnem finalu Športnih iger mladih v Splitu 

Split med 20. in 24. avgustom 2024 gosti veliki Alta banka mednarodni finale Športnih iger mladih. Nacionalni zmagovalci iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, ter Bosne in Hercegovine, držav, kjer potekajo igre, se bodo pet dni popolnoma brezplačno družili, plavali in tekmovali.

Slavnostni zaključek 28. sezone Plazma Športnih iger mladih<strong></strong>

Največja amaterska športna prireditev v Evropi - Plazma športne igre mladih, je svojo sezono začela januarja, otroci in mladostniki pa so imeli vse do julija možnost tekmovanja, a tudi druženja z vrstniki na športnih igriščih po vsej Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini in Srbiji. 

Velika državna finala so v vseh štirih državah potekala julija, iger pa se je letos udeležilo kar 328.870 otrok in mladostnikov.

Finalna prireditev bo v Splitu združila 824 udeležencev - državnih prvakov,  ki bodo od 20. do 22. avgusta tekmovali v 10 športnih disciplinah: Coca-Cola pokalu v nogometu, Tommy turnirju v malem nogometu, Kinder Joy of moving turnirju v ulični košarki, HEP rokometnem turnirju, MIS turnirju v odbojki, PAKET24 pokalu v tenisu, namiznem tenisu, turnirju v odbojki na mivki, pokalu PBZ v šahu, igri med dvema ognjema ter atletiki v sklopu Telemachovega športnega dne.

Slavnostni zaključek 28. sezone Plazma Športnih iger mladih<strong></strong>

Že tradicionalno bo v četrtek, 22. avgusta, s pričetkom ob 21. uri, na splitski Rivi, Alta banka gostila zaključno slovesnost 28. Sezone Plazma šport mladih. Zaključne slovesnosti se bodo poleg 824  tekmovalcev udeležili: Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport Republike Slovenije; Tonči Glavina, minister za turizem in šport Republike Hrvaške; Zoran Gajić, minister za šport Republike Srbije; Jasna Duraković, ministrica za izobraževanje in znanost federacije BiH; Johannes Hahn, evropski komisar za proračun in upravo; župan Splita Ivica Puljak; Arkadij Dvorkovič, predsednik Svetovne šahovske organizacije; Zlatko Dalić, selektor hrvaške nogometne reprezentance; Marijan Kustić, predsednik Hrvaške nogometne zveze; Ivica Tucak in trener hrvaške vaterpolske reprezentance, Šime Vrsaljko. 

Zaključne prireditve se bodo udeležila tudi znana športna imena, javne osebnosti, gospodarstveniki ter predstavniki sponzorjev iz regije in Evrope: zlata olimpijka Andreja Leški, Aleksandar Kolarov, Darijo Srna, Nemanja Vidić, Stipe Pletikosa, Niša Saveljić, Predrag Mijatović, Aitor Caranca, Igor Angelovski, Dejan Tomašević, Valent Sinković, Barbara Matić, Aljoša Asanović, Igor Tudor, Igor Štimac, Joško Jeličić, Ivan Perišić, Milan Rapaić, Slaven Bilić, Marko Simeunović, Mehmed Baždarević, 

Bogat slavnostni program bodo dopolnili nastopi mladih in nadarjenih glasbenikov – Martina Kosovaca, Ane Širić, Sergeja Božića in Natali Radovčić, ki so s svojim delom in vztrajnostjo skozi tekmovalni program navdušili regijo. Po nastopu mladih glasbenikov bo sledil koncert velike kantavtorice Marije Mirković, ki bo odprt tudi za širšo javnost. 

Plazma Športne igre mladih so edina prireditev v regiji, ki je vstopila v program UEFA Fundacije za otroke, ki jo vodi Aleksander Čeferin, predsednik UEFA in ambasador iger.

‹ nazaj

Galerija (6)

_zakljucek (0)
_zakljucek (1)
_zakljucek (2)
_zakljucek (3)
_zakljucek (4)
_zakljucek (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava