dolenjska

Godbeniki nastopili z Evo Hren. Zakaj  še danes v Šentjernej?

24.8.2024 | 09:00 | L. Markelj, foto: T. J. G., Občina Šentjernej

Šentjernej - Jernejevo nikakor ne mine brez Pihalnega orkestra Občine Šentjernej. Glasbeniki sodelujejo na marsikakem dogodku, njihova tradicionalna samostojna prireditev pa je Jernejev koncert, ki ga je tokrat popestrila pevka Eva Hren in godalni kvartet.

Godbeniki in Eva Hren so navdušili šentjernejsko občinstvo.

Godbeniki in Eva Hren so navdušili šentjernejsko občinstvo.

Pod prireditvenim šotorom so šentjernejski godbeniki pod umetniškim vodstvom Sandija Franka v uri programa zaigrali vsega po malem – od koračnic do skladb s poskočnimi, grškimi ritmi. Pri dveh slovenskih popevkah je ob njihovem igranju prepevala gostja Eva Hren in občinstvo, ki znova ni razočaralo in z veseljem prišlo na koncert, je uživalo ob slovenskih popevkah Lastovke in Nad mestom se dani. Hrenova je nato program nadaljevala še z godalnim kvartetom.

Eva Hren s kvartetom

Eva Hren s kvartetom

Kot pove predsednik Pihanega orkestra Občine Šentjernej Jani Selak, Jernejev koncert pripravljajo od vsega začetka praznovanja občinskega praznika, prav nikoli niso umanjkali. In tradicijo bodo držali še naprej!

Danes v Šentjerneju pestro ves dan

Danes, ko bo dogajanje v Šentjerneju najbolj pestro, bodo domači godbeniki nastopili še skupaj s prijateljsko kostanjeviško godbo ob 17.30 na plac in »segreli« vzdušje za težko pričakovano Jernejevo povorko z naslovom Sto kočij v Šentjernej, ki se bo pričela ob 18. uri. Predstavila se bodo domača društva, vasi in skupine, in seveda ne bo manjkalo kočij.

Čestitka župana Jožeta Simončiča vrhunski šentjernejski atletinji Klari Lukan. Na levi predsednik Atletskega kluba Šentjernej Jože Vrtačič.

Čestitka župana Jožeta Simončiča vrhunski šentjernejski atletinji Klari Lukan. Na levi predsednik Atletskega kluba Šentjernej Jože Vrtačič.

Sicer je dogajanje pestro dopoldne že od 8. ure naprej, ko na sejemskem prostoru potekal Jernejev sejem z razstavo mavrične zelenjave, ob 10. uri bo pod prireditvenim prostorom 20. srečanje upokojencev Pokrajinske zveze društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine, DU Šentjernej pa bo obeležilo praznovanje 70-letnice društva. Ob 15. uri bo v Kulturnem centru Primoža Trubarja potekala slavnostna seja s podelitvijo občinskih plaket, pa še marsikaj se bo dogajalo.

Sobota je torej dan za obisk Šentjerneja, saj pravijo – Buljše prilke nej, ku je Jernejevo u Šentjernej!

‹ nazaj

Galerija (18)

GODBENIKI 01
GODBENIKI 02
GODBENIKI 03
GODBENIKI 04
GODBENIKI 05
GODBENIKI 06
GODBENIKI 07
GODBENIKI 08
GODBENIKI 09
GODBENIKI 10
GODBENIKI 11
GODBENIKI 12
GODBENIKI 13
GODBENIKI 14
GODBENIKI 15
GODBENIKI 16
GODBENIKI 17
GODBENIKI 18

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava