kronika

Še naprej okrepljena policijska moč na območju Kočevja

23.8.2024 | 10:30 | M. K.
Foto: PU Ljubljana

Kočevje/Ribnica - Policijska uprava (PU) Ljubljana nadaljuje s poostreno varnostjo v Kočevju in Ribnici, med drugim so okrepili aktivnosti za preprečevanje protipravnih in motečih ravnanj ter izboljšanje občutka varnosti ljudi. Policijsko delo je ciljno usmerjeno v preprečevanje, odkrivanje in preiskovanje kaznivih dejanj, so sporočili s PU Ljubljana.

Še naprej okrepljena policijska moč na območju Kočevja

Nedavno so policisti navedenih enot na območju Kočevja z okolico izvedli večje število postopkov ugotavljanja identitete, obravnavali kazniva dejanja in zaznali večje število kršitev cestno prometnih prepisov in predpisov na področju javnega reda in miru, so sporočili s PU Ljubljana. Poleg lokalnih policistov Policijske postaje (PP) Kočevje in PP Ribnica so na to območje vsakodnevno napoteni tudi policisti posebne delovne skupine in policijske enote, policisti konjeniki, vodniki službenih psov in policisti prometniki.

Po navedbah PU Ljubljana so povečali število opravljenih identifikacijskih postopkov, med drugim tudi postopke s kršitelji cestno prometne zakonodaje in prijetimi osumljenci kaznivih dejanj.

Še naprej okrepljena policijska moč na območju Kočevja

Kot so zapisali v sporočilu, so policisti v preteklih dneh uspešno preiskali in pred preiskovalnega sodnika privedli 21-letnika, ki je streljal na vozili v Kočevju in je po privedbi k preiskovalnemu sodniku ostal v priporu. Ugotovili so tudi identiteto petih osumljencev kaznivih dejanj in zoper njih uvedli predkazenske postopke.

V obeh občinah so organizirali sestanek na temo aktualne varnostne problematike in občinama predlagali ustanovitev varnostnega sosveta, na katerem bodo deležniki javne varnosti ocenili varnostne razmere, obravnavali aktualne varnostne problematike in načrtovali skupne ukrepe za zagotavljanje varnega bivalnega okolja, so še zapisali.

Občane pozivajo, da o zaznavi oseb, ki s svojim obnašanjem vzbujajo sum, da bodo izvršile kazniva ravnanja, prekrške in kazniva dejanja, nemudoma obvestijo policijo na št. 113, najbližjo policijsko postajo ali anonimno na št. 080 1200.

Še naprej okrepljena policijska moč na območju Kočevja

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava