šport

Košarkarji Krke začeli priprave pred novo sezono

23.8.2024 | 12:15 | STA
Foto: Rok Nose

Košarkarji Krke začeli priprave pred novo sezono

Novo mesto - Košarkarji novomeške Krke so, kot smo že poročali, že začeli priprave na novo sezono 2024/25, včeraj pa so vrata v dvorano Leona Štuklja odprli tudi novinarjem. Glavni trener Dejan Jakara in košarkarji so poudarili, da so se dobro ujeli, od največjih ciljev sezone pa razmišljajo o finalu državnega prvenstva in mirnem obstanku v regionalni ligi Aba.

Zbrane košarkarje je uvodoma nagovoril predsednik kluba Andraž Šuštarič. Skupaj z direktorjem Juretom Balažićem je ekipi zaželel uspešno delo v prihajajoči sezoni.

Novi trener članske ekipe iz Novega mesta pa je ob koncu junija postal 38-letni Jakara: "Želimo igrati moderno, hitro košarko, da čim prej dosežemo koš. V kakšni meri nam bo to uspelo in kako se bodo fantje prilagodili, bomo še videli. To je nova ekipa, poskušali smo jo sestaviti, da bo dihala skupaj, karakterno na način, da se zavedajo pomembnosti tekmovanj, da ne bo razlike med slovensko ligo in ligo Aba. Da bo ekipa, ko bodo prišli tesni ali nenapovedani porazi, ostala skupaj," je dejal Jakara.

Ta bo prevzel nekoliko spremenjeno zasedbo v primerjavi z lansko sezono. V moštvu so ostali Jan Špan, Miha Cerkvenik, Robert Jurković, Niko Bačvić, Žak Smrekar in Bine Plut. Novinci so ameriški branilec Tayler Persons, Tibor Mirtič, ameriški center Brady Skeens in občasni slovenski reprezentant Jakob Čebašek. Vrnil se je tudi Jaka Klobučar, treningom pa se je pridružil še mladinec Lovro Fila.

Ob tem je spremenjen tudi strokovni štab, Jakara pa dodaja, da pričakuje še vsaj eno okrepitev: "Še vsaj enega igralca bomo zagotovo pripeljali, potem pa bomo skozi pripravljalne tekme videli, kaj nam še manjka. Mogoče bomo potem iskali še eno okrepitev, bomo videli. Ne gre za to, da fantom ne bi zaupal, ampak predvsem za to, da nas je v primeru poškodbe dovolj."

"Cilj je, da vsako tekmo damo vse od sebe. Nehvaležno je govoriti, da si želimo obstanek v ligi Aba, saj ni pošteno do naših igralcev, ker so morda bolj sposobni, kot sami mislimo. Močno upam, da bomo dosegli več, kot smo sposobni na papirju. V slovenskem prvenstvu je cilj finale, tu ne moremo ničesar skrivati, v ligi Aba pa gremo iz tekme v tekmo," je še dodal novi strateg Krke.

Do začetka sezone bodo košarkarji Krke odigrali pripravljalne tekme proti podgoriški Budućnosti, ekipi iz Dubaja, doma v Novem mestu pa se bodo merili s Šenčurjem in zagrebškim Dinamom.

"Za zdaj gre vse po načrtu. Spoznavamo se s štabom in soigralci. Ujeli smo se zelo lepo, ni konfliktov ali pritoževanj. Fantje so super, zdi se mi, da se je zbrala skupina pravih karakterjev, zdaj pa bo treba to samo še pretvoriti v nekaj na igrišču," je dejal Špan.

"Že prvi teden se je videlo, da bo kemija v garderobi super. Vsi se razumemo, na terenu pa delamo na prepoznavnosti. Krka mora najprej znova igrati v finalu z Olimpijo. V ligi Aba pa si želim, da ne bomo 'kalkulirali' zadnjih pet tekem, koga lahko premagamo in koga ne, da bi bili mirni in ne zadnji, predzadnji, ampak da bomo lahko prehiteli štiri, pet tekmecev in imeli mirno sezono," pa je povedal Čebašek, ki je dodal, da se je lepo vrniti v Slovenijo.

Prvo uradno tekmo bo Krka odigrala 17. septembra, ko se bo v Laškem v superpokalu pomerila proti Cedeviti Olimpiji. V ligi Aba bodo Novomeščani v prvem krogu gostili srbsko Mego, v domačem prvenstvu pa konec septembra še Terme Olimia Podčetrtek.

‹ nazaj

Galerija (12)

img_7501
img_7506
img_7509
img_7518
img_7521
img_7526
img_7528
img_7532
img_7539
img_7543
img_7547
img_7551

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava