kronika

Kradli z njive in napadli lastnika; pretep v trgovini; prijeli nasilnega roparja

14.8.2024 | 12:40 | M. K.

V minuli noči je v okolici Brežic občan zalotil štiri neznance, ki so z vrta kradli paradižnik. Ko jih je skušal pregnati, so ga večkrat udarili, potem pa pobegnili. Oškodovanec v dogodku ni bil poškodovan, policisti pa so zbrali obvestila in nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev roparjev, so danes sporočili s PU Novo mesto.

Policisti v tem letnem času večkrat obiščejo njive, kjer jim lastniki kažejo, kaj vse so jim potrgali in izkopali ... (Foto: arhiv; PU Novo mesto)

Policisti v tem letnem času večkrat obiščejo njive, kjer jim lastniki kažejo, kaj vse so jim potrgali in izkopali ... (Foto: arhiv; PU Novo mesto)

Prijeli nasilnega roparja

Sinoči nekaj po 21. uri so bili policisti obveščeni o ropu v prodajalni na enem izmed avtocestnih postajališč, kjer naj bi neznanec večkrat udaril prodajalca, ukradel več pločevink piva in zavoj z živili in pobegnil z osebnim avtomobilom. O dogodku je OKC takoj seznanil vse patrulje na terenu, ki so izvajale številne aktivnosti za prijetje storilcev. Policisti PP Novo mesto so nekaj po 22. uri na območju Novega mesta izsledili osebni avtomobil, ki ga je vozila 26-letnica. V bližini so izsledili in prijeli 17-letnega roparja iz Ponikev in 13-letnika, prav tako iz Ponikev. Vsem so odvzeli prostost, jih odpeljali v prostore za pridržanje in jim zasegli ukradene predmete. Okoliščine še preiskujejo in bodo zoper osumljence na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Pretep v trgovini

Policiste so sinoči nekaj pred 20. uro poklicali na pomoč iz prodajalne v Brežicah, kjer naj bi se pretepalo več oseb, storilci pa so s kraja pobegnili. Policisti so se takoj odzvali, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah so se storilci v prodajalni srečali z osebami, ki jih poznajo in so z njimi v sporu. Prišlo je do pretepa, s polic so razmetali tudi artikle, potem pa pobegnili. Policisti nadaljujejo preiskavo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Ustavljal avtomobile in udarjal po pokrovih

Policisti PP Krško so bili nekaj po 19. uri obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Libne, kjer naj bi kršitelj ustavljal vozila, z rokami udarjal po pokrovih motorjev in vpil. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval opozoril in ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru bodo 22-letnemu kršitelju izdali plačilni nalog.

Zaščitili žrtev in nasilneža pridržali

Policisti PP Brežice so posredovali v nasilju v družini v okolici Brežic. 50-letni nasilnež je izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko. Žrtev je udaril, ji grozil in jo poniževal. Nasilnežu, ki so ga že v preteklosti obravnavali zaradi nasilja v družini, so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Trčil v peško in odpeljal

Okoli 18.30 so bili policisti PP Dolenjske Toplice obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da se je nesreča zgodila na regionalni cesti pri Praprečah, kjer je voznik osebnega avtomobila z vozilom oplazil 83-letno peško, ki je hodila ob robu ceste, in nadaljeval z vožnjo. Okoliščine nesreče še preiskujejo.

Prehiter na avtocesti

Policisti so na Obrežju v jutranjih urah ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki je po avtocesti vozil s hitrostjo 204 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 74 km/h. 54-letnemu državljanu Turčije so zaradi kršitve izrekli globo v višini 1.200 evrov in devet kazenskih točk.

Vlomi in tatvine

Iz odprte garaže stanovanjskega bloka na Seidlovi cesti v Novem mestu je v noči na torek nekdo odpeljal osebni avtomobil Renault megane 1,5 DCI, bele barve, registrskih oznak NM DS-141.

V isti noči je na Ulici Slavka Gruma neznanec vlomil v gostinski lokal in ukradel denarnici z menjalnim denarjem. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 400 evrov škode.

Na parkirnem prostoru na Otočcu je sinoči med 21. 30 in 21.45 nekdo izkoristil krajšo odsotnost oškodovanca, vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice izmaknil denar.

V Krški vasi je v minuli noči nekdo vlomil v prostore podjetja. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odnesel, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Migranti

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Rakovec, Nova vas pri Mokricah, Mali Obrež, Rajec, Jesenice, Brezje pri Veliki Dolini) včeraj prijeli 46 državljanov Sirije, 15 Afganistana, 14 Pakistana, osem Maroka, pet Egipta, tri državljane Somalije in Indije, dva državljana Šrilanke in Bangladeša, državljana Turčije, Filipinov, Kitajske in Palestine.

Dan v številkah

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 83. nujnih primerih in na številko 113 prejeli 228 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in pet nesreč z gmotno škodo. V Krškem so zasegli avtomobil kršiteljici cestno prometnih predpisov, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 20. kršitev javnega reda in miru in v Krškem kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, nasilništva, ropa, grožnje, vlomov tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave, predvajanja glasne glasbe in nedovoljenih prehodov državne meje.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava