Energetsko obnovljen Dom XIV. divizije odprl vrata

25.9.2023 | 14:00

Energetsko obnovljen Dom XIV. divizije odprl vrata
Energetsko obnovljen Dom XIV. divizije odprl vrata

Senovo - Župan Mestne občine Krško Janez Kerin in ravnatelj Osnovne šole XIV. divizije Senovo Andrej Lenartič sta v petek namenu predala energetsko obnovljen Dom XIV. divizije Senovo.

Odprtje doma je potekalo ob dnevu odprtih vrat senovške šole ter v letu, ko obeležujejo 100. obletnico šolstva na Senovem, so spomnili na krški občini. Ta je energetsko sanacijo Doma XIV. divizije začela lanskega julija. Projekt je prinesel celovito energetsko in požarno sanacijo stavbe. Energetska sanacija je zajemala izolacijo vkopanih delov stavbe s povezovalnim hodnikom, novo fasado, zamenjavo strehe in stavbnega pohištva, prenovo toplotne podpostaje, zamenjavo klimatske naprave, postavitev nove toplotne črpalke, novih radiatorjev in montažo varčnih svetilk, požarna sanacija pa izvedbo statične in požarne ojačitve strešne konstrukcije, izvedbo novega evakuacijskega izhoda in zamenjavo požarnega stopnišča, ureditev sistema odvoda dima in toplote, ureditev hidrantnega omrežja ter ureditev sistema javljanja požara. Del sredstev je bil namenjen tudi vzdrževalnim delom, kot je nov strop v kulturni dvorani.

Celotna vrednost naložbe znaša 2,8 milijona evrov, za kar bo občina od Ministrstva za okolje, podnebje in energijo do konca leta prejela sofinancerska sredstva v višini dobrih 584 tisočakov.

Program ob petkovem odprtju so pripravili učenci Osnovne šole XIV. divizije Senovo.

M. K.
Foto: Občina Krško

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava