FOTO: V OŠ Podzemelj rešili prostorsko stisko

5.10.2022 | 18:00

Slavnostni trak je prerezal najbolj uspešen učenec šole,  Aleksander Jotanović . Ob njem ravnateljica   Marina Špehar  in župan  Darko Zevnik . (Fotografije: Občina Metlika)

Slavnostni trak je prerezal najbolj uspešen učenec šole, Aleksander Jotanović. Ob njem ravnateljica  Marina Špehar in župan Darko Zevnik. (Fotografije: Občina Metlika)

 FOTO: V OŠ Podzemelj rešili prostorsko stisko
 FOTO: V OŠ Podzemelj rešili prostorsko stisko

Podzemelj - V Osnovni šoli Podzemelj so uradno odprli novozgrajeni šolski prizidek. S tem so rešili prostorsko stisko, ki je v šoli nastala zaradi okrepljenega vpisa otrok. Prizidek je v uporabi od začetka novega šolskega leta, naložba pa je skupaj z davkom terjala nekaj manj kot milijon evrov. Projekt je sofinanciralo ministrstvo za izobraževanje.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je nujno potrebno naložbo podprlo s približno pol milijona evrov, dobrih 90.000 evrov je prispeval Eko sklad, preostalo je pokrila Občina Metlika, je ob današnjem odprtju prizidka navedel tamkajšnji župan Darko Zevnik.

Z omenjenim prizidkom so dobili tri dodatne sodobno opremljene učilnice z ustrezno opremljenimi kabineti in vsem, kar je potrebno za delovanje šole, je povedal.

Sicer pa glede na to, da imajo zadnja leta novo vpisanih šolarjev dovolj za dva oddelka prvega razreda, predvidevajo, da bodo nove zmogljivosti zadostovale za nekaj prihodnjih šolskih let, je še ocenil Zevnik.

Šlo je novogradnjo prizidka v dveh etažah na južnem robu šolskega poslopja. V njem so tri učilnice za prvo triado s pripadajočimi pomožnimi prostori oz. z garderobami, s sanitarijami, kabinetom in večnamenskim prostorom, je dodala ravnateljica Osnovne šole Podzemelj Marina Špehar.

V podzemeljski osnovni šoli so se sicer zadnja tri leta spopadali s prostorsko stisko. Šolo namreč zadnje šolsko leto obiskuje 166 otrok, kar je 20 otrok več kot v prejšnjem šolskem letu. Zaradi doseljevanja novih prebivalcev oz. mladih družin, pa okrepljen vpis otrok v šolo pričakujejo tudi v prihodnjih treh šolskih letih, je pristavila.

Pred štirimi leti so bili sicer še enooddelčna šola, za zadnje štiri novo vpisane generacije pa potrebuje že po dva oddelka, je še opozorila Špeharjeva.

Podzemeljsko šolsko poslopje je sicer dokaj novo. Po hudem požaru pa so z njim pred 19 leti nadomestili staro skoraj popolnoma pogorelo šolo.

STA; M. K.

Zvočni zapisi

Metliški župan Darko Zevnik o prizidku Osnovne šole Podzemelj

Ravnateljica Osnovne šole Podzemelj Marina Špehar o prostorski stiski

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava