dolenjska

Silvester Prpar postal častni občan

24.6.2016 | 12:00 | J. S.

Častni občine Trebnje Silvester Prpar (Foto: J. S.)

Častni občine Trebnje Silvester Prpar (Foto: J. S.)

Prejemniki plaket občine Trebnje

Prejemniki plaket občine Trebnje

Prejemniki priznanj občine Trebnje

Prejemniki priznanj občine Trebnje

Dobrnič - V dobrniški kulturni dvorani so sinoči gostili slavnostno sejo občinskega sveta občine Trebnje ob osmem občinskem prazniku, ki ga sicer v trebanjski občini praznujejo 25. junija v spomin na razglasitev Trebnjega za mesto in dogodke iz časa osamosvojitve. Na včerajšnji slovesnosti so Silvestru Prparju podelili naziv častnega občana, hkrati pa podelili še tri občinske plakete in šest priznanj.

Prpar, ki je kar 33 let uspešno vodil krajevno skupnost Dobrnič, je za svoje uspešno delo v gospodarstvu in ustvarjalno delovanje na področju družbenega življenja leta 1992 že prejel plaketo občine Trebnje, tokrat pa so mu podelili naziv častnega občana za izjemen prispevek k razvoju lokalne skupnosti in razvoju kmetijstva na območju občine Trebnje.

Plakete občine Trebnje so podelili Francki Kužnik za njeno življenjsko delo v Rdečem križu Slovenije in za druge izjemne in vsestranske uspehe, predvsem pa za njeno nesebično razdajanje ljudem, Leonu Lobetu za izjemen prispevek k razvoju, ugledu in prepoznavnosti občine Trebnje na različnih področjih družbenega življenja ter Kulturno umetniškemu društvu Ivan Cankar Velika Loka ob 70-letnici uspešnega delovanja na področju kulture ter prispevek k prepoznavnosti občine Trebnje.

Priznanja občine Trebnje so na včerajšnji slovesnosti podelili Darji Korelec za aktivno delovanje na področju športa, kulture, predvsem za dolgoletno uspešno vodenje trebanjskih mažoret, ter za izjemen prispevek k razvoju in ugledu občine Trebnje tudi izven njenih meja, Luki Bregarju za predano in uspešno delo na področju kulture, mladine, razvoja turizma, številnih društvenih aktivnosti ter prispevek k organizaciji številnih dogodkov in prepoznavnosti občine Trebnje, Lovru Hrenu za dolgoletno prizadevno delo pri organiziranju skupnega delovanja gasilske in zdravstvene službe v sistemu zaščite in reševanja ter izjemen prispevek k prepoznavnosti občine Trebnje, Lovski družini Trebnje ob 70-letnici uspešnega delovanja na področju varovanja narave in naravnega okolja ter za prispevek k razvoju lokalnega okolja ter prepoznavnosti in ugledu občine Trebnje, Mešanemu pevskemu zboru Kres Čatež – sekcija KUD Popotovanje Frana Levstika Čatež za uspešno kulturno delovanje in prispevek k prepoznavnosti občine Trebnje ter Prostovoljnemu gasilskemu društvu Zagorca pri Velikem Gabru ob 60-letnici uspešnega aktivnega delovanja v lokalnem okolju in prispevek k prepoznavnosti občine Trebnje.

Na včerajšnji slovesnosti so zbrane nagovorili trebanjski župan Alojzij Kastelic, častni občan občine Trebnje dr. Miha Japelj, slavnostni govornik pa je bil prav tako trebanjski častni občan in evroposlanec Lojze Peterle. Prireditev, ki jo je povezovala Petra Krnc, so s kulturnim programom sooblikovali Glasbena šola Trebnje, Otroški pevski zbor Podružnične šole Dobrnič, Ženski pevski zbor KTD Dobrnič ter trebanjski godbeniki in mažorete.

‹ nazaj

Galerija (27)

Obcinske nagrade 001
Obcinske nagrade 002
Obcinske nagrade 003
Obcinske nagrade 004
Obcinske nagrade 005
Obcinske nagrade 006
Obcinske nagrade 007
Obcinske nagrade 008
Obcinske nagrade 009
Obcinske nagrade 010
Obcinske nagrade 011
Obcinske nagrade 012
Obcinske nagrade 013
Obcinske nagrade 014
Obcinske nagrade 015
Obcinske nagrade 016
Obcinske nagrade 017
Obcinske nagrade 018
Obcinske nagrade 019
Obcinske nagrade 020
Obcinske nagrade 021
Obcinske nagrade 022
Obcinske nagrade 023
Obcinske nagrade 024
Obcinske nagrade 025
Obcinske nagrade 026
Obcinske nagrade 027

Komentarji (7)

24.6.2016–2 (0) (2)OceniBrane 
"Uspešno delo v gospodarstvu in ustvarjalno delovanje na področju družbenega življenja". Kaj tako zelo uspešnega v gospodarstvu pa je naredil? Ustvaril kakšno delovno meso? Dal n plač? Zaposlil ljudi? Ustvarjalno delovanje na področju družbenega življenja? Tu me pa tudi zanima kaj je naredil, da je ustvarjalno deloval. V 50-tih letih ni organiziral niti ene prireditve ali kakorkoli drugače poskrbel za družbeno delovanje. Priznanje je podeljeno politično saj se ve. SRAMOTA! Če bi imel obraz, ga ne bi vzel. Da ga nima pa je pokazal že s kritjem riti Kastelicu. Lahko bi dobil priznanje za največjega GROBARJA. On, Kastelic, Veselič in podobni trgovčki bodo/so zjebali Trebnje. Ne rečem pa da ni Prpar nič naredil za Dobrnič za kar pa se ne dobi tako priznanje!
24.6.2016 1 (1) (0)Ocenikr en 
resnica je to @Brane kaj češ takle mamo v Trebnjem.....
24.6.2016OceniPolde 
:) a je kdo videl, da je kar precej občinskih svetnikov manjkalo na slavnostni seji?!!! Zelo odgovorno od izvoljenih predstavnikov ljudstva. Še dobro, da je bilo na seji prisotnih kar večina občinskih uradnikov... Se morajo pa na Občini dobro razumeti, da jih je toliko prišlo na sejo v Dobrnič, glede na to, da je na občini večina zaposlenih od drugje in ne iz trebanjskega območja.. :) Pohvala županu oziroma direktorju, da ima take podrejene :P
24.6.2016 3 (3) (0)Oceniniko 
Brez kritiziranja ljubosumneži in zavistneži. Toliko kot je bilo v letošnjem letu narejenega ini bilo v nobeni občini drugje. A ste videli koliko ljudi je prišlo na teden cvička? pa trebanjski koš? Macedoni se skrije, kostanjrvica še bolj....Trebnje dela in se razvija, eni pa samo plačo vlečejo. Tako je to.
25.6.2016–1 (0) (1)OceniBorisk 
Prpar je častni občan? Mene je to šokiralo. Resnično ne vem v kakšni občini živimo. Tole je zelo slab zgled za občino Trebnje. Sram me je
25.6.2016 1 (1) (0)OceniNekdo 
Polde, take seje so bile vedno za nabiranje političnih točk oblastnikov. Zgleda da skozi leta tega se nisi opazil..vse se je začelo kakih pet let nazaj. Preverjeno.
25.6.2016 1 (1) (0)OceniPolde 
@nekdo opažam.upam da nisi resno vzel mojega komentarja, ki ji bil bolj sarkastično mišljen... @niko.. seveda jih je prišlo veliko... NE veš pa da se je kar nekaj občinskih uradnikov kar nekaj tednov ukvarjalo samo z organizacijo trebanjskega koša in prej še cvičkarije... Mislim, da bi Občina in uradniki morali delati tisto kar jim piše v opisu del in nalog ne pa organizirati veselic in fešt... To je delo društev..

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava