mladi dopisnik

Hiša eksperimentov na obisku v Metliki

25.2.2015 | 11:40 | Žana Štravs, 6. b in Nina Težak, 8. b,
Novinarski krožek OŠ Metlika

Hiša eksperimentov na obisku v Metliki
Hiša eksperimentov na obisku v Metliki

Metlika - V torek, 24. februarja, je Osnovno šolo Metlika obiskala Hiša eksperimentov iz Ljubljane in jo za en dan spremenila v Hiško eksperimentov – pravi center znanosti.

Na slavnostnem odprtju so prisostvovali ravnateljica šole Željka Janjac, župan občine Metlika Darko Zevnik, predstavniki sponzorjev in predstavniki Hiše eksperimentov. Šolski pevski zborček je zapel himno Hiše eksperimentov, nato pa so se učenci od 3. do 9. razreda podali v učilnici, v katerih so bili postavljeni majhni eksperimenti – poskusi. Tako so učenci dopoldne znanost spoznavali na lastnih izkušnjah.

Petošolci in osmošolci pa so ločeno sodelovali vsak na svoji dogodivščini Hiške eksperimentov v športni dvorani. Osmošolci so na zabaven način spoznali, kaj je težišče in kako ga enostavno določiti. Spoznali so tudi težišče človeka in se malce nasmejali, ko so na vrsto prišli prostovoljci, ki so naredili nekaj vaj, povezanih z njihovim težiščem. Ura je bila tako zabavna in poučna.

Popoldne, vse do 17. ure, je bila Hiška eksperimentov odprta tudi za javnost.

Da smo lahko preživeli tako zanimiv in poučen dan, se zahvaljujemo tudi generalnima pokroviteljema Leku d. d., članu skupine Sandoz in Telekomu Slovenije d. d. Pa tudi vsem lokalnim sponzorjem: IMP PUMPS, Partnerju, Zavarovalnici Tilia, Kmetijski zadrugi Metlika, Slikopleskarstvu Mitja Črnič, TeAm – Elektroinštalacije in meritve Aleš Tudjan, Globusu d. o. o. in podjetju Alu-K d. o. o.

‹ nazaj

Galerija (12)

OSMetlika - 01
OSMetlika - 02
OSMetlika - 03
OSMetlika - 04
OSMetlika - 05
OSMetlika - 06
OSMetlika - 07
OSMetlika - 08
OSMetlika - 09
OSMetlika - 10
OSMetlika - 11
OSMetlika - 12

Komentarji (1)

27.2.2015Ocenipetra 
Bilo je superca, hvala OŠ Metlikaaaa!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava