šport

Žana Pintarič srebrna na mladinskem EP

13.7.2024 | 17:00 | STA
Foto: Lokostrelska zveza Slovenije.

Bukarešta - Slovenska lokostrelka Žana Pintarič je na evropskem mladinskem prvenstvu v Ploiestiju osvojila srebrno medaljo z ukrivljenim lokom, so sporočili iz Lokostrelske zveze Slovenije.

Žana Pintarič in Nizozemka Quinty Roeffen

Žana Pintarič in Nizozemka Quinty Roeffen

Žana Pintarič je tudi olimpijka, saj je nedavno zagotovila Sloveniji še eno kvoto v disciplini ukrivljeni lok. Že pred tem si je nastop na igrah zagotovil tudi Žiga Ravnikar.

Pintarič je v kvalifikacijah na mladinskem EP končala na petem mestu, v osmini finala nato premagala Nemko Mathildo Werner, v četrtfinalu Gruzijko Salome Karšiladze in v polfinalu z izločilnim strelom Francozinjo Victorio Sebastian.

Njena tekmica v današnjem finalu je bila Nizozemka Quinty Roeffen, ki je bila po kvalifikacijah uvrščena na drugo mesto. V finalu sta bili tekmici, tudi Nizozemka bo nastopila na OI v Parizu, izenačeni do izida 5:5, potem pa je o zmagovalki odločala ena puščica. Uspešnejša je bila Roeffen in slavila s 6:5, Slovenki je ostala srebrna medalja.

Za 20-letno lokostrelko je bilo to zadnje mladinsko prvenstvo v tarčnem lokostrelstvu, kot je sporočila zveza, pa je bil nastop zanjo tudi dober trening za olimpijske igre.

_ZP (1)

_ZP (1)

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava