gospodarstvo

Drago Cerovšek na čelu JP EDŠ

13.6.2024 | 08:30 | Besedilo in fotografije: L. Markelj

Šentjernej - Javno podjetje Ekološka družba Šentjernej (JP EDŠ) ima novega direktorja – to je postal Drago Cerovšek iz Novega mesta, ki ga je predlagal Nadzorni svet podjetja, na sinočnji občinski seji pa je dobil še potrebno soglasje Občinskega sveta občine Šentjernej, torej ustanovitelja. Svetniki so ga soglasno podprli, razprave ni bilo.

Drago Cerovšek je bil izbran za štiriletni mandat vodenja JP EDŠ.

Drago Cerovšek je bil izbran za štiriletni mandat vodenja JP EDŠ.

Novo vodstvo so v podjetju iskali, ko je v začetku letošnjega leta z mesta direktorja odstopil Gašper Bregar, potem pa je vodenje podjetja kot vršilec dolžnosti začasno prevzel Uroš Jerič, ing. gradbeništva, že prej zaposlen v JP EDŠ.

Kot je povedal predsednik Nadzornega sveta JP EDŠ Peter Cvelbar, so Draga Cerovška izbrali na drugem javnem razpisu, saj prvi marca ni obrodil sadov, izbirali pa so med dvema dobrima kandidatoma, ki sta oba izpolnjevala zahtevane pogoje, in oba sta prihajala iz Novega. mesta. »Po osebnem razgovoru se je Nadzorni svet soglasno odločil za Cerovška. Štiriletni direktorski mandat bo pričel 1. avgusta,« je dejal Cvelbar.

Drago Cerovšek sinoči pred občinskimi svetniki, na njegovi levi pa Peter Cvelbar, predsednik Nadzornega sveta JP EDŠ.

Drago Cerovšek sinoči pred občinskimi svetniki, na njegovi levi pa Peter Cvelbar, predsednik Nadzornega sveta JP EDŠ.

Novi direktor Drago Cerovšek je po izobrazbi ekonomist, ki ima 21-letne izkušnje v bančništvu, od tega je bil zadnjih 12 let direktor poslovne enote Deželne banke. Zadnja tri leta je zaposlen v Javnem zavodu Novo mesto kot pomočnik direktorja za poslovanje in investicije. Je tudi predsednik nadzornega sveta komunalnega podjetja družbe Cerod.

Kje novi direktor vidi nove izzive in kako novo vodstvo JP EDŠ komentira župan Jože Simončič, pa v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava