posavje

''Najslabše bi bilo, če otrok ne bi več pošiljali v šolo"

11.6.2024 | 19:30 | M. K.

Brežice/Velika Dolina - O incidentu na OŠ Velika Dolina so govorili tudi na današnjem sestanku vodstva šole z brežiškim županom Ivanom Molanom in drugimi - svetovalnimi in strokovnimi sodelavkami, predsednikom KS Velika Dolina, predsednikom sveta staršev in predstavnico sveta zavoda ter predstavniki policije. Med drugim so sklenili, da bodo na skupni sestanek povabili pristojna ministrstva, saj da je nujno poiskati sistemsko rešitev, ki bo dolgoročno uspešna, so sporočili z brežiške občine.

OŠ Velika Dolina (Vir: Občina Brežice)

OŠ Velika Dolina (Vir: Občina Brežice)

S predstavnikom sveta staršev so se tudi dogovorili, "da bi bilo najslabše, če otrok zaradi incidenta ne bi več pošiljali v šolo". "Zato je treba čim prej vrniti učence v šole," so zapisali.

Na sestanku so sprejeli naslednje ukrepe: občina je zagotovila varnostnika, policija bo poostrila patrulje v kraju in skrbela za varnost ob prihodu in odhodu otrok v šolo, Zdravstveni dom Brežice učencem in zaposlenim ter po potrebi tudi staršem zagotavlja psiho-socialno pomoč.

Župan je po sestanku dejal, da so vsi zgroženi nad dogodkom. Prva naloga je, da se stanje v šoli normalizira in da se zagotovi nemoten in varen učni proces. Občina bo torej zagotovila varnostnika, šolo bodo zaklepali.

K pomoči so pozvali ministra za notranje zadeve in ministra za vzgojo in izobraževanje, ta naj maksimalno pomaga pri reševanju tega problema ravnateljici in vodstvu šole, kajti vodstvo šole ima izjemno omejene možnosti ukrepanja, so opozorili na občini.

Minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda je sicer ob robu današnjega obiska na Šolskem centru Novo mesto za naš medij ocenil, da je OŠ Velika Dolina po incidentu naredila vse, kar je lahko, da pa je nemogoče predvideti vse takšne dogodke: ''Vedno se lahko nekaj izmuzne ... idealno bi bilo, če bi se vsi zavedali, da delujemo skupaj, da drug drugega spoštujemo ...'' (celotna izjava ministra spodaj v zvočni priponki).

Zvočni zapisi

Ivan Molan

Darjo Felda

‹ nazaj

Komentarji (4)

11.6.2024Ocenitoto 
Spoštovani starši ne odnehajte ne pošiljajte otrok v šolo dokler se cigani ne izselijo iz Ponikve in Rajca saj Vam je jasno da Vas sedanja oblast njihova podaljšana roka policija ni v stanju zaščititi kaj bo šele ko se ciganom pridružijo migranti tako je to v demokratični družbi ko tisti ki živijo od vaših plačanih davkov in na koncu vas v zahvalo še tepejo to je tako imenovana evropska demokracija in pravica da da si vsak po svoje razlaga demokracijo ali vam je sedaj jasno kaj so nam naredili 90. leta pa še slabše bo. NE ODNEHAJTE ČUVAJTE SVOJE OTROKE vladajoča oblast vam jih ne bo čuvala oni bodo čuvali cigane, ker že vseskozi so njihova prioriteta cigani oni lahko kradejo ona se lahko vozijo pijani z neregistranimi avtomobi cigan lahko plačilni nalog pred policajem raztrga in ga vrže pred njim ob tla probajte to dragi starši vi vam sledi zapor ali pa nasilna izterjava izrečene kazni. Očitno bo treba poseči za svojo obrambo po ameriškem sistemu kuburo za pas pa pali.
11.6.2024 1 (1) (0)Ocenitoto 
Pa še to kaj bodo rešili predstavniki oblasti saj ste slišali komentar iz ministrstva za šolstvo nesmete reči da je to Rom uboga ravnateljica kaj jo čaka ker je rekla da je to storil romski otrok draga ravnateljica ne reče se romski otrok ampak ciganski ker Romi so v Prekmurju in so pošteni ljudje to na dolenjskem so pa cigani.
12.6.2024Ocenimiha 
No no, sedanja oblast ... je bila tut tvoja oblast ene parkrat na sceni, pa tudi ni bilo nobenega rezultata.
12.6.2024OceniIvan Janez 
Kot je lepo rekel policist PU Novo mesto: oni ne vodijo statistike po etični pripadnosti!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava