dolenjska

Še do 23. aprila lahko predlagate ideje za Novo mesto

21.4.2024 | 11:00 | M. K.

Novo mesto - Tudi Mestna občina Novo mesto je, kot smo poročali, uvedla participativni proračun, ki občanom omogoča, da neposredno predlagajo in glasujejo za izvedbo projektov, ki bodo, kot pravijo na rotovžu, še izboljšali kakovost življenja v občini. Predloge so začeli zbirati v minulem mesecu in jih bodo na spletni strani www.idejezanovomesto.si ter v prostorih Mestne občine Novo mesto na Seidlovi cesti 1 zbirali še do torka, 23. aprila.

Ob nedavni predstavitvi participativnega proračuna na rotovžu (Foto: arhiv; MONM)

Ob nedavni predstavitvi participativnega proračuna na rotovžu (Foto: arhiv; MONM)

Občani lahko predlagajo infrastrukturne projekte (ureditev poti, nova igrala, zasaditev dreves ipd.) in vsebinske projekte (izobraževalne delavnice, plakatne akcije, festival ipd.), njihova ocenjena vrednost pa ne sme biti nižja od 3 tisoč evrov in višja od 15 tisoč evrov. Skupno bodo za projekte tako namenili 100 tisoč evrov in jih enakovredno razdelili med območji mestnih in primestnih krajevnih skupnosti.

Vse prejete predloge bo pregledala in ocenila komisija, glasovanje o predlogih pa bo potekalo med 5. in 19. junijem. Občina bo izglasovane projekte izvedla do konca leta 2025.

‹ nazaj

Komentarji (2)

13d nazajOcenitrue truic 
Samo ena ideja je koristna za preb Nm in okolice : zapret to lopovsko lokalglobal. upravo in postaviti sposobne ter poštene ljudi v vodstvo MONM.
11d nazajOceniJožef Pečnik 
IDEJE, maščanov. - urejanje nekdaj rabljenih kolovozov v okolici mesta za sprehajalne poti, - urediti brv preko Šajserja v predelu Grabna, kjer je že stala brv proti konjedercu, - uporabiti stavbo ob nekdanji "moški bolnici" za varovana stanovanja oseb z demenco in dnevni center za te osebe, - ponuditi glasbenim skupinam, plesnim skupinam, posameznikom, poetom, pevcem, v različnih zvrsteh kulturnega udejstvovanja, rokodelskega znanja ... raznih spretnosti, kot javni nastop na mnogih primernih prostorih v mestu in urediti nagrajevanje teh nastopov, kar bi obogatilo življenje v mestu in delčno umaknilo puščobnost.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava