Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
sobota, 27. julij 2024
08:30 Izobraževalni dogodek: Od točke 20 do baze 80, Parkirišče pred Bazo 20 Dolenjske Toplice
09:00 Dan odprtih vrat na posestvu Dobrodih in predstavitev novega turističnega produkta, Dolenje Sušice
16:00 Ogled Hudičevega turna in muzeja starodobnikov v Soteski, Hudičev turn Soteska
20:00 27. Anin sejem, Mestni trg Višnja Gora
nedelja, 28. julij 2024
09:00 - 14:00 27. Anin sejem, Mestni trg Višnja Gora
VečBela krajina
sobota, 27. julij 2024
11:30 2. vseslovensko srečanje letalcev z blagoslovom letal in pilotov, vzletišče Prilozje
sreda, 31. julij 2024
21:00 PZG: Koncert Eve Boto, grad Metlika
četrtek, 1. avgust 2024
20:00 Kultura pod krošnjami 2024 - gledališka predstava Kaj bi, Che bi?, pod lipami na Gričku Črnomelj
sreda, 7. avgust 2024
18:30 PZG: Operna pravljica za otroke "Janko in Metka", Grad Metlika
četrtek, 8. avgust 2024
20:00 PZG: Koncert Počeni Škafi, Grad Metlika
VečPosavje
sobota, 27. julij 2024
20:00 Veselica PGD Telče z ansamblom Veseli Dolenjci, pri gasilskem domu Telče
20:00 Krajevni praznik PGD Bukošek 2024 s skupino Džuboks, pred gasilskim domom Bukošek
20:00 Gledališka skupina Društva Trg Sevnica: ''Milo za drago'', Starograjska ulica Radeče
20:00 Gasilska veselica z Gadi, pred GD Stranje
sreda, 31. julij 2024
20:00 Koncert Glasbe Mladih IV., Viteška dvorana Brežice
Več13.9.2022 | 11:50 | Lojze Bojanc
Novo mesto - Vinorodna dežela Posavje je dobila 140 novih vinskih svetovalcev, sommelierjev. Diplome so jim sinoči podelili na slovesnosti v Gostišču na Trgu, Hiši kulinarike in turizma. S tem so zaključili večletni projekt, katerega nosilec je bila Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto v sodelovanju s partnerjema Grmom Novo mesto centrom biotehnike in turizma ter Klubom prijateljev metliške črnine.
Izobraževanje je bilo namenjeno zaposlenim v vinotekah, vinskih kleteh, gostinsko-turističnih obratih, gostilnah, hotelih, turističnih kmetijah in zidanicah. Sommelierji imajo namreč pomembno vlogo pri oblikovanju gastronomke ponudbe, sestavljanju in oblikovanju kulinaričnih krožnikov in pravemu kombiniranju jedi in vin ter predstavljajo dodano vrednost vsakega gostinsko turističnega obrata. Vinsko-kulinarično znanje je danes zelo pomembno, saj k nam prihajajo nadpovprečno izobraženi gostje.
Projekt posega na področje ključnih izzivov Strategije lokalnega razvoja, saj želijo izkoristiti turistične potenciale in vzpostaviti pogoje za zelena delovna mesta, primerna za mlade in starejše, s poudarkom na medgeneracijskem sodelovanju. Gre tudi za prispevek k raznolikosti in kakovosti življenja na podeželju, ozaveščenosti ter vzpostavitvi podpornega okolja za razvoj eno-gastronomskega turizma, k ohranjanju narave, varstvu okolja in kulturne dediščine. V okviru projekta so vzpostavili tudi zunanjo podobo sommelierjev v obliki enotnih oblačil, s pripadajočimi insignijami in označitvijo gostinsko-turističnih objektov s posebnimi tablicami, da tam deluje vinski svetovalec, sommelier.
Galerija (17)
Slika 1: Novi vinski svetovalci
Slika 2: Novi vinski svetovalci
1/17: _vino (01)
2/17: _vino (02)
3/17: _vino (03)
4/17: _vino (04)
5/17: _vino (05)
6/17: _vino (06)
7/17: _vino (07)
8/17: _vino (08)
9/17: _vino (09)
10/17: _vino (10)
11/17: _vino (11)
12/17: _vino (12)
13/17: _vino (13)
14/17: _vino (14)
15/17: _vino (15)
16/17: _vino (16)
17/17: _vino (17)
Povezane objave
Ocene komentarjev