Namesto kompleksa JLA za 12 milijonov medgeneracijski športni kompleks

28.8.2022 | 16:00

Foto: tudi spodaj v fotogaleriji - Občina Ribnica

Foto: tudi spodaj v fotogaleriji - Občina Ribnica

Namesto kompleksa JLA za 12 milijonov medgeneracijski športni kompleks

Ribnica - V občini Ribnica bo na mestu, kjer danes stoji propadajoči Ideal center, kmalu zrasel nov Medgeneracijski športni kompleks Ribnica. Pogodbo o gradnji sta ta teden podpisala ribniški župan Samo Pogorelc in direktor izbranega podjetja Riko Janez Škrabec. Vrednost del znaša 11,8 milijona evrov, stekla pa bodo še letos.

Po besedah župana objekt predstavlja največjo občinsko naložbo v letošnjem in prihodnjih letih, zanjo pa je občina pridobila tudi pet milijonov evrov iz državnega proračuna.

Na javnem razpisu izbrani izvajalec bo moral najprej porušiti zdajšnji dotrajani objekt, projektirati in zgraditi novega ter zanj dobaviti tehnološko opremo in notranje pohištvo.

Na območju nekdanjega kompleksa JLA nameravajo na okoli 4500 kvadratnih metrih urediti parkirno hišo s 60 parkirnimi mesti, večnamensko dvorano, manjšo kongresno dvorano, pisarne medgeneracijskega centra, mladinskega centra in start up pisarne, pisarne za delo od doma, prostore za društva ter v drugi fazi še športno dvorano s kavarno. Izvajalec mora z rušitvijo obstoječega objekta začeti v letošnjem letu, konec leta 2024 mora biti končana prva faza projekta, konec leta 2025 nato še druga.

Center naj bi predstavljal stičišče gospodarskih, kulturnih, društvenih, turističnih in medgeneracijskih dejavnosti. Objekt bo zagotavljal ustrezne prostore za opravljanje dela od doma, izvajanje kulturnih in kongresnih dogodkov ter društvenih dejavnosti, je zapisano na spletni strani občine.

M. K.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava