Novi direktor Revoza prepričan v dolgoročno prihodnost tovarne

14.1.2022 | 11:40

Jože Bele (foto: Revoz)

Jože Bele (foto: Revoz)

Novo mesto - Poročali smo že (takrat še neuradno), da ima Revoz z novim letom novega predsednika uprave, Jožeta Beleta. To so danes potrdili tudi v tovarni s sporočilom za javnost, da je bil torej Bele s 1. januarjem imenovan za novega predsednika uprave Revoza in direktorja tovarne.

54-letni Jože Bele prihaja iz okolice Novega mesta in je v Revozu zaposlen že več kot 30 let. Svojo poklicno pot je začel na področju logistike, kjer je kmalu postal vodja delovne enote. Od leta 2000 je opravljal delo vodje na področju kakovosti, nato pa prevzel vodenje največjega proizvodnega obrata – montaže. Več let je vodil klub montažnih obratov skupine Renault in pri tem uspešno sodeloval tudi s predstavniki Nissanovih tovarn. Leta 2017 je nastopil funkcijo direktorja proizvodnje z več kot 2.000 zaposlenimi in bil v tej vlogi tudi imenovan za člana uprave Revoza.

Leta 1989 je diplomiral za inženirja strojništva na Strojni fakulteti v Ljubljani, nadaljeval univerzitetni študij na Ekonomsko poslovni fakulteti Maribor in pridobil diplomo univerzitetnega diplomiranega ekonomista. Leta 2007 je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani zaključil magisterij in pridobil naziv magistra ekonomskih znanosti. Na svoji poklicni poti se je veliko dodatno izobraževal, aktivno sodeloval z dobavitelji sestavnih delov in obiskoval avtomobilske tovarne v Evropi, na Japonskem in v Južni Ameriki, pojasnjujejo v Revozu.

Čas velike negotovosti

Dodajajo, da Jože Bele prevzema vodenje Revoza v obdobju velike negotovosti in prestrukturiranja avtomobilske industrije. Trenutno se tovarna poleg zdravstvene krize covid-19 in krize z oskrbo polprevodnikov srečuje tudi z zmanjšanjem prodaje modelov vozil, ki se izdelujejo v novomeški tovarni. V zadnjih dveh letih je tovarna prepolovila proizvodne količine in zmanjšala število zaposlenih, kljub temu pa ostaja med največjimi podjetji v regiji in tudi v širšem slovenskem gospodarskem prostoru.

Jože Bele: »Ponudbo za vodenje Revoza sem kljub trenutno neugodnim razmeram in krizi v avtomobilski industriji sprejel z vso odgovornostjo, saj je novomeška tovarna znotraj Renaulta prepoznana kot ena najboljših. Zaposlene v tovarni odlikujejo visoka strokovnost, profesionalnost in zavezanost k doseganju vrhunske kakovosti in učinkovitosti. Prepričan sem, da je to dovolj trden temelj, da se soočimo z izzivi mobilnosti v sodobni družbi ter skupaj zagotovimo dolgoročno prihodnost tovarne in nadaljnji razvoj avtomobilske industrije v naši regiji.«

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava