kultura

Turkova v Termah pripravila razstavo Šola zdravja

15.5.2017 | 08:05 | Besedilo in foto: L. Markelj

Metoda Turk pred svojimi slikami v šmarjeških Termah.

Metoda Turk pred svojimi slikami v šmarjeških Termah.

Šmarješke Toplice - Ljubiteljska slikarka iz Šmarjeških Toplic je ob 4. slovenskem srečanju skupin Šola zdravja v Termah Šmarješke Toplice pripravila na ogled priložnostno razstavo svojih del z naslovom Šola zdravja. Tudi sama je že od vsega začetka, to je sedem let, članica šmarješke skupine.

Turkova v Termah pripravila razstavo Šola zdravja

Turkova se je predstavila s 37 slikami v akrilni in akvarelni tehniki, kjer pridejo do izraza njene žive in drzne kombinacije. Izbrala je različne teme, od lotosovega cveta, ki krasi jezerce šmarjeških Krkinih term in je njegova posebnost, do različnih drugih rož, njeni izbrani motivi so pokrajine iz bližnjega okolja - Bele Cerkve, Otočca, Novega mesta. Turkova, ki je zadnje čase bolj dejavna v Društvu likovnikov Trebnje, je zadovoljna, da si je razstavo ogledalo veliko gostov hotela, pa tudi udeležencev srečanja Šola zdravja iz vse Slovenije. Pohvale ji dajejo potrditev, da dela dobro, pravi.

Vseskozi se izobražuje in nedavno se je vrnila iz šole ustvarjalne delavnice nad Piranom, ki jo je vodila Ana Cajnko. Rada pa obiskuje tudi likovne kolonije in prav kmalu bo sodelovala na eni v Trebelnem. Turkova za letos načrtuje še udeležbo na likovni koloniji Slovenci v Tuzli - lanska izkušnja, ko je bila prvič, je bila zanjo nepozabna in lepa, pravi.

‹ nazaj

Galerija (11)

TURK_001
TURK_002
TURK_003
TURK_004
TURK_005
TURK_006
TURK_007
TURK_008
TURK_009
TURK_010
TURK_011

Komentarji (1)

18.5.2017Oceninavdih 
Ljubiteljska slikarka Metoda je zbrala in razstavila svoje likovne stvaritve in jih predstavila na ogled širši javnosti. Metodi je uspelo in čestitamo ji vsi njeni prijatelji.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava