dolenjska

FOŠ po novem tudi mednarodno

28.8.2012 | 12:30 | M. M., foto: Jure Švent

Foto: Jure Švent, FOŠ

Foto: Jure Švent, FOŠ

FOŠ po novem tudi mednarodno
FOŠ po novem tudi mednarodno

Novo mesto - Fakulteta za organizacijske študije (FOŠ) Novo mesto je poleti pripravila prvo poletno šolo, svojim študentom pa bo v prihodnje ponudila tudi možnost izobraževanja v mednarodnem okolju, saj je pridobila Erasmus univerzitetno listino, so danes sporočili iz FOŠ.

Na omenjeni fakulteti so na prvi poletni šoli z naslovom Sistem vodenja kakovosti gostili 46 udeležencev. Poletna šola, za katero je denar prispevala tudi EU, je bila namenjena študentom, ki so želeli hitreje napredovati in pridobiti ECTS kreditne točke ter mentorjem delovne prakse z namenom pridobivanja kompetenc s področja vodenja kakovosti.

Najsodobnejše pristope s področja kakovosti so predstavili tako domači kot tuji predavatelji, udeleženci pa so si lahko ogledali tudi najboljše prakse družb Trimo in TPV ter Upravne enote Novo mesto. Poleg predavateljev so svoje izkušnje in znanje posredovali še domači strokovnjaki s področja vodenja kakovosti, zato so imeli udeleženci ob zaključku tudi možnost pridobitve certifikatov za notranje presojevalce kakovosti po standardu ISO 9001.

Namen Poletne šole FOŠ je bil izboljšati poznavanje in razumevanje filozofije, pristopov, modelov, orodij in standardov celovite kakovosti ter izboljšati usposobljenost za njihovo uporabo v praksi. S pridobljenim znanjem bodo udeleženci lažje poznali in razumeli procese, procesno zasnovane organizacije ter pridobili sposobnost obvladovanja nenehnega izboljševanja. Novomeška fakulteta pa je želela s projektom tudi izboljšati zadovoljstvo svojih študentov in povečati njihovo pripadnost ter ne nazadnje prispevati k svoji promociji. Prav tako so želeli povečati vpetost fakultete v okolje in spodbuditi njeno sodelovanje s strokovnjaki iz gospodarstva in negospodarstva, kot tudi s sorodnimi visokošolskimi zavodi doma in v tujini, so zapisali v sporočilu za javnost.

Kot so zatrdili, je FOŠ tudi prva fakulteta v Sloveniji, ki je pridobila certifikat kakovosti ISO 9001. Pred dnevi pa je fakulteta uspela pridobiti še Erasmus univerzitetno listino, zato bodo lahko v prihodnje svojim študentom ponudili nove priložnosti na področju izobraževanja, poučevanja, usposabljanja, razvoja in sodelovanja v mednarodnem okolju.

Kot so navedli, je sodelovanje v programu Erasmus enkratna priložnost za pridobivanje dragocenih mednarodnih izkušenj in osebnih vezi. Poleg pridobivanja znanja tujega jezika, spoznavanja različnih kultur in navad gre za vzpostavljanje novih študijskih možnosti, poslovnih vezi, stikov, idej in zamisli. Erasmus za študenta predstavlja samostojno pot, neodvisnost, osebno rast, odgovornost, potovanje, zabavo in dragocena nova poznanstva. Na študijski izmenjavi študenti v zelo kratkem času postanejo bolj inovativni, kreativni in imajo zrelejši pristop do študija. Profesorji in zaposleni se po končani mobilnosti vrnejo z novimi koncepti in idejami, so učinkovitejši in na ta način pripomorejo k nadaljnjemu širjenju znanj ter posledično vplivajo na razvoj institucije.

Novosti in študijske programe v prihajajočem novem študijskem letu bodo sicer na Fakulteti za organizacijske študije predstavili 6. septembra, ko pripravljajo informativni dan.

‹ nazaj

Galerija (10)

Utrinski s Poletne šole FOŠ (foto: jure Švent, FOŠ)
FOŠ po novem tudi mednarodno
FOŠ po novem tudi mednarodno
FOŠ po novem tudi mednarodno
FOŠ po novem tudi mednarodno
FOŠ po novem tudi mednarodno
FOŠ po novem tudi mednarodno
FOŠ po novem tudi mednarodno
FOŠ po novem tudi mednarodno
FOŠ po novem tudi mednarodno

Komentarji (1)

29.8.2012Ocenikr en 
Vse kar lahko rečem je: zanimiv študij in pozitivno študijsko vzdušje. Čestitke ob nadgraditvi programa!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava