kronika

Motorist trčil v betonsko steno in se hudo poškodoval

29.6.2011 | 11:25 | J. A.

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Kot smo poročali že zjutraj, se je sinoči nekaj pred 23. uro na na regionalni cesti v bližini Velikih Malenc zgodila prometna nesreča, o njej so bili obveščeni tudi brežiški policisti. Opravili so ogled in ugotovili, da je 41-letni motorist iz Brežic vozil motorno kolo Yamaha iz Cerkelj ob Krki proti Čatežu ob Savi. Na ravnem delu cestišča je zaradi vožnje preblizu desnemu robu zapeljal na bankino, trčil v betonsko steno in padel. Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Motorist po levi

V ponedeljek nekaj po 16. uri se je v prometni nesreči, ki se je zgodila na lokalni cesti Bič – Žužemberk, poškodoval 17-letni voznik kolesa z motorjem. Novomeški prometniki so opravili ogled in ugotovili, da je motorist zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v osebni avto, ki je pravilno pripeljal nasproti. Mladoletnik nima vozniškega dovoljenja, na glavi ni imel zaščitne čelade in je vozil neregistrirano kolo z motorjem. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan.

Zasegli so mu vozilo

Novomeški policisti so v ponedeljek dopoldne med kontrolo prometa v bližini Novega mesta ustavili 41-letnega voznika, ki je v osebnem avtu nepravilno prevažal otroka. Med postopkom so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je večkratni hujši kršitelj cestno prometnih predpisov. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog. Osebni avto Volkswagen golf so mu zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kradejo in vlamljajo

V ponedeljek dopoldne je nepridiprav iz odklenjenega osebnega avta, parkiranega ob regionalni cesti v bližini Vinje vasi, odtujil denarnico z gotovino in bančno kartico s PIN kodo.

Istega dne zvečer so policisti obravnavali vlom v osebni avto, ki je bil na parkirnem prostoru pokopališča v Šempetru. Lastniku so odnesli denarnico in torbo z gotovino, dokumente, mobilni telefon in bančne kartice. Škode je za okoli 1500 evrov.

V ponedeljek zvečer je oškodovanka obvestila policiste, da ji je nekdo na parkirnem prostoru v Novem mestu vlomil v osebni avto in odtujil torbico z gotovino, bančnimi karticami in dokumenti.

Včeraj med 12. in 14. uro je neznanec na travniku ob lokalni cesti na Gorjancih vlomil v osebni avto in iz predala voznikovih vrat odnesel denarnico z dokumenti in plačilnimi karticami.

Med ponedeljkom in torkom je na pokopališču v Dolenjskih Toplicah neznanec skušal vlomiti v svečomat in ga pri tem poškodoval. Škode je za okoli 1000 evrov.

Čez mejo z ukradenim avtom

Policisti na mejnem prehodu Obrežje so v ponedeljek popoldne med opravljanjem kontrole in preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu na izstopu iz države ugotovili, da je bil osebni avto BMW 520, ki ga je vozil državljan Srbije, v letu 2010 ukraden v Belgiji. Policisti so osebni avto zasegli.

Prodajal motorne žage

Sevniške policiste je v ponedeljek dopoldan občanka obvestila, da v bližini kraja Zavratec tujec na vsiljiv način prodaja motorne žage. Šentjernejski policisti so izsledili 32-letnega državljana Romunije in mu zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilni nalog ter tujca po zaključenem postopku predali v obravnavo pristojnim inšpekcijskim službam.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava