FOTO: Urbanje odpira vrata

23.10.2009 | 11:55

Franc Jurkovič, direktor Ikons, v vzorčni hiši. (Foto: B.B.)

Franc Jurkovič, direktor Ikons, v vzorčni hiši. (Foto: B.B.)

Novo mesto - V novem naselju Urbanje na Mrvarjevem hribu v Novem mestu te dni poteka teden odprtih vrat. Od skupno 57 bivalnih enot, kolikor jih predvideva zazidalni načrt, je investitor, družba Ikons iz Ljubljane, doslej do podaljšane tretje gradbene faze zgradila šest hiš, eno pa tudi povsem opremila.

FOTO: Urbanje odpira vrata
FOTO: Urbanje odpira vrata

Kdaj bo naselje povsem polno, si direktor Ikonsa Franc Jurkovič ne upa napovedati, dejal pa je, da v teh dneh na ogled prihaja veliko kupcev, nekateri tudi s prav resnimi namerami.

In cene? trenutno sta na voljo dva tipa hiš, manjša s 175 kv. metri površine in večja z 250 k.v metri. Cene manjše v podaljšani tretji gradbeni fazi (zaprta hiša s fasado, a brez inštalacij in tlakov) se začne pri 282.000 evrov, cena večje pa pri 350.000 evrih. 

Hiše investitor po želji tudi opremi, cena vzorčne hiše (fotografije si lahko ogledate v galeriji) pa je okoli 550.000 evrov. 

B. B.

Galerija

Komentarji (1)

23.10.2009Oceniizo 
vso srečo s prodajo, samo to bom rekel.. arhitekturo in urbanizem pa rajš ne bi preveč komentiral, me pa zanima, kako so lahko sredi njiv dobili zazidalne površine in od kdaj je dovoljena gradnja hiš z ravnimi strehami (če sklepam po fotografijah) v ruralnih območjih ipd? no, sicer si verjetno že mislimo, kako, bi pa enkrat bilo fajn slišat tudi pristojne..

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava