Dolenjski list
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Natalija Sebanc in MasterChef
Čas branja 4 min.

Natalija iz sevniškega konca se odlično vrti po MasterChef kuhinji


Lidija Markelj
16. 5. 2025, 06.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V 11. sezoni šova MasterChef Slovenija posavsko-dolenjske barve zastopa Natalija Sebanc iz Tržišča v občini Sevnica. 25-letna magistrica laboratorijske biomedicine se iz tedna v teden dokazuje s predanostjo kulinariki, zlasti slaščičarstvu, pa tudi z umirjenostjo, zagnanostjo in zavzetostjo, kako pripraviti čim boljše jedi.

natalija-sebanc, master-chef, sevnica
POP TV
Natalija Sebanc iz sevniškega konca uspešno tekmuje v MasterChefu 2025.

Seveda si želi osvojiti zmago in pokal, a tudi če ji to ne uspe, je vesela in ponosna nase, da se je opogumila in se odločila za sodelovanje v priljubljenem televizijskem kuharskem šovu, ki ji je veliko dalo v vseh pogledih.

Pri Sebančevih je kuhanje del vsakdana in seveda se je Natalija za te spretnosti in znanje navdušila v družini. Kot pravi, se pri njih kuha vsak dan, sploh pa za pomembnejše priložnosti. Njena prva učiteljica je mami, s katero veliko časa preživita v kuhinji.

V kuhinji z mami

natalija-sebanc, master-chef, sevnica
POP TV
Natalija Sebanc iz sevniškega konca uspešno tekmuje v MasterChefu 2025.

»To je najin kakovostni čas, saj se zraven veliko pomeniva, rezultat pa je vedno dobro kosilo. Najbolj se vedno razveselim njenih polnjenih paprik. Oče slovi kot izvrsten kuhar golaža, brat pa kot odličen picopek. Smo družina, ki zelo rada dobro je,« pove. Natalija, ki obožuje testenine – »lahko bi jih jedla vsak dan« –, obožuje tudi sladko. Najraje ima doma pripravljene slaščice in tudi pri čokoladi ni izbirčna.

Bala se je pritiskov

Med študijem laboratorijske biomedicine ni bilo toliko časa za kuhanje, a ko je »naša masteršefovka« magistrirala in se zaposlila v start-up podjetju – to se ukvarja z dolgoživostjo in zdravim življenjskim slogom, Natalijina vloga pa je predvsem analiza krvnih preiskav –, je bilo več časa tudi za hobije. In kuhanje je zagotovo med njimi.

natalija-sebanc, master-chef, sevnica
POP TV
Natalija Sebanc iz sevniškega konca (spredaj prva na desni) uspešno tekmuje v MasterChefu 2025. Na sliki seh 19 tekmovalcev.

Vse več je pekla, preizkušala razne recepte in ugotovila, da v tem res uživa in je morda to tudi njena prihodnost. Ko se je pojavila priložnost, se je ob spodbudi domačih prijavila na kuharski šov, da se razvije in začne pot v kulinaričnem svetu. Uspelo ji je, bila je izbrana med 19 tekmovalcev iz vse Slovenije.

Zagotovo ni lahko kuhati pred javnostjo in pod časovnim pritiskom, in kot odkrito pove Natalija, se je najbolj bala izpostavljanja in ali bo zmogla ob vseh izzivih pokazati svojo najboljšo plat. »Ni bilo vedno lahko, pritisk je strašno velik, stalno razmišljaš o sodnikih, kaj jim bo všeč in kaj ne, ali boš navdušil ali ne,« pripoveduje.

Med 10 najboljših

natalija-sebanc, master-chef, sevnica
POP TV
Natalija Sebanc iz sevniškega konca uspešno tekmuje v MasterChefu 2025.

Najbolj je ponosna na svoj štirihodni meni, ki ga je pripravila v izločitvenem testu za top 10. Za hladno predjed je postregla namaz iz dimljene postrvi, jabolčno čežano in domači kruh. Za toplo predjed je pripravila torteline, polnjene s kozjim sirom, prelite z omako iz govejega repa, za sladico pa monoporcijsko tortico z moussom iz bele čokolade in rikote ter jabolki z rožmarinom.

»Izziv ni bil lahek in je potreboval veliko organizacije in razmišljanja. Kljub temu mi je uspelo ohraniti mirno glavo, da sem vse speljala tako, kot sem si zamislila,« pove Natalija in doda, da se je seveda največ naučila od sodnikov.

»Iz kritik poskušaš vzeti tisto, kar ti koristi in ti bo služilo za naprej – kar ni bilo vedno lahko. Vemo, da je vsak sodnik strokovnjak na svojem področju. Od Mojmirja, ki ima izkušnje iz restavracij, sem se veliko naučila o prezentaciji in postavljanju jedi; od Karima sem želela posrkati vse, kar nam je povedal, ker imam rada slaščice; od Luke sem se naučila, kako stati za svojo jedjo in kako je treba razmišljati, da jo najbolje izpelješ.«

Slaščinarna v Novem mestu?

V MasterChefu se je ogromno naučila – tako o kuhanju in peki, od tehnik do uporabe ustvarjalnosti, kot o sami sebi. »Kako zdržati pritisk, kako se odzvati na izzive, kritike in pohvale. Sodelovanje v tekmovanju zahteva veliko truda, koncentracije in motivacije. Vendar sem spoznala, da se ob veliki želji zmore veliko,« ugotavlja Natalija Sebanc. Ob morebitni zmagi bi denar porabila za svojo nadaljnjo kariero. Ena od možnosti je slaščičarna v Novem mestu.

Kuharski šov pa ji je prinesel tudi nova prijateljstva. S sotekmovalci so se lepo povezali in stkali prijateljstva, za katera upa, da bodo trajala tudi po tekmovanju, čeprav bodo zdaj vsi zagotovo zelo zaposleni.

Natalija meni, da ima v življenju srečo, ker jo zanima več stvari, časa za kariero ima dovolj. Želi se razvijati v kulinariki in kaj dobrega ustvarjati. »Če vmes skočim še na biomedicino, bom pa tudi zadovoljna.« Vesela je tudi podpore in spodbud iz okolice, z veseljem se pogovarja o šovu.

Obožuje Taylor Swift

natalija-sebanc, master-chef, sevnica
osebni arhiv N.S.
Natalija (na desni) je velika oboževalka pevke Taylor Swift – leta 2018 se je z njo celo fotografirala.

V življenju pa ji veliko pomeni tudi glasba. Najbolj obožuje pevko Taylor Swift, ki ji sledi in jo posluša od 13. leta starosti. Bila je na več njenih koncertih v tujini in ne bo pozabila, kako je na njen koncert prvič odpotovala z letalom junija 2018 v London, za kar je dobila petko, ko sta se spoznali.

To se je zgodilo, ko je pevka želela spoznati čim več svojih oboževalcev in jih je pred koncertom vabila v zaodrje. Seveda je Natalija še danes ponosna na fotografijo s tega dogodka. Kasneje je pevko v živo videla še lani poleti na Škotskem in v Italiji, saj pravi, da so njeni koncerti vedno posebno doživetje. Morda pa ji kdaj tudi kaj dobrega skuha …


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.