Kuharja Borut Jakše in Dejan Pavlič: Druži ju ljubezen do kuhanja
Na fotografiji sta kuharja (od leve proti desni) Borut Jakše in Dejan Pavlič, ki s predanostjo in z entuziazmom sodelujeta v novomeški Gostilni Jakše.

Sta tandem, ki se dopolnjuje in nadgrajuje. Gostilno sicer vodita Borut in Katarina Jakše, v kuhinji pa je šef Dejan Pavlič, ki svoj poklic dojema kot umetnost in življenjsko filozofijo, kot izraz identitete, kulture in ljubezni. Trenutno sodi med vidnejše slovenske kuharske ustvarjalce. Svoje znanje je dokazoval na številnih mednarodnih kuharskih tekmovanjih, z vrhunskimi mentorji pa je izpopolnjeval svoja butična kulinarična znanja. Dejan je bil tudi član slovenske mladinske reprezentance, s katero so leta 2008 osvojili bronasto medaljo v Nemčiji, kar mu je odprlo vrata v svet visoke kulinarike. Svoje znanje je nadgrajeval v Italiji, Franciji, Dubaju in v Avstriji, kjer je v paru osvojil 1. mesto in bil leta 2011 izbran za najboljšega kuharja na dogodku Golf & Gusto.
Svojo ljubezen do kuhinje živi v ravnovesju z osebnim življenjem – ceni prost dan, sprehod in čas z družino, tako pa dobi tudi ideje, da v kuhinji ustvarja še boljše. Borut in Dejan pripravljata tudi kateringe, svetujeta pri postavitvi in optimizaciji delovanja restavracij ter razvijata t. i. showroom projekt, ki bo združeval estetiko, izkušnjo in kreativnost.
Gostilna Jakše je sicer zaprtega tipa, a je odprta za vse, ki si želijo doživeti butično kulinariko in nepozabne zasebne trenutke s posebno izkušnjo ob vsakem obroku.
E-novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se