Kako speči dobre kvašene parklje?


Nocoj bo posebna noč. Nosil bo sv. Miklavž, saj jutri goduje sv. Nikolaj, ki mu pri nas navadno rečemo kar Miklavž. Je gotovo eden najbolj priljubljenih svetnikov, ki simbolizira prijazno darežljivost, zato se ga veselimo vsi, zlasti otroci.

Da Miklavž danes nosi dosti drugačna darila kot nekoč, pravi tudi naša sogovornica Jožica Lindič, ki se spominja, da so v peharjih otroci v glavnem našli suho sadje, orehe, pa kako palico, ki je prav prišla za tepešnji dan, in repo. A po navadi niso manjkali kakšni kvašeni parklji.
Te zna odlično pripraviti prav Jožica, ki sicer slovi po dobrem kruhu, za katerega je prejela že nešteto priznanj, pa po pletenicah, drobnem pecivu itd. V današnjem Dolenjskem listu na zadnji strani razkriva, kako speči dobre domače parklje. Preberite si - še je čas, da jih do večera pripravite tudi sami!
V foto galeriji si poglejte, kako so parklji nastajali v njeni kuhinji pred tednom dni.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se