Juha in omleta za zlato kuhalnico



Na srednji šoli za gostinstvo in turizem je včeraj pod okriljem Turistične zveze Slovenije in Turistično gostinske zbornice potekalo eno od sedmih regijskih tekmovanj za zlato kuhalnico. Tekmovanje je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 9. razreda, na državno tekmovanje, ki bo potekalo v sklopu 59. Gostinsko-turističnega zbora Slovenije oktobra v Radencih, pa sta se uvrstili ekipi osnovnih šol Stična in Boštanj.
Regijskega tekmovanja v Novem mestu se je udeležilo sedem šol, poleg že omenjenih še osnovne šole Luisa Adamiča Grosuplje, podružnična šola Višnja Gora OŠ Stična, Koprivnica, Krmelj in Primoža Trubarja Velike Lašče. Tričlanske ekipe so se pomerile v pripravi štajerske kisle juhe in pohorske omlete, pod drobnogled pa je jedi vzela petčlanska ekipa, sestavljena iz treh članov društva kuharjev in slaščičarjev, strokovnega učitelja srednje šole, kjer tekmovanje organizirajo, in predstavnika dijakov.
Srečko Koklič, vodja komisije je povedal, da so vse jedi bile užitne, kar pomeni, da so skuhali dobro, zato tudi ni bilo bronastega priznanja, vsi, razen ekipe OŠ Stična, ki je dobila zlato, so namreč prejeli srebrno priznanje.
Letošnje tekmovanje za zlato kuhalnico je tretje, prvič pa je regijsko tekmovanje bilo tudi v Novem mestu. Kot je povedala Meta Černe iz Turistične zveze Slovenije, je vsako leto sodelujočih šol več, tokrat jih je že 75.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se