Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
četrtek, 6. marec 2025
08:00 Veterina Novo mesto: cepljenje psov proti steklini, po naseljih Novo mesto
13:00 Izdelovanje gregorčkov, Muzej krščanstva na Slovenskem Stična
16:00 - 17:30 Meritve holesterola, krvnega sladkorja in krvnega tlaka, pritličje občine Mirna Peč
16:00 Predavanje Andreje Šetina: Zdravila in dodatki v prehrani ter njihova uporaba, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
18:00 Predavanje ''Poznavanje zelišč - tradicionalno znanje za sodobni čas'', pritličje občine Mirna Peč
VečBela krajina
četrtek, 6. marec 2025
13:00 3. Srečanje na temo duševnega zdravja mladih, Mladinski center Metlika
17:00 Delavnica ročnih del, Krajevna knjižnica Semič
18:00 Kuharska delavnica: Ljubezen na prvi ugriz - valentinova čokolada po tvojem okusu, OŠ Semič
18:00 Predstava Perice Jerkoviča in Roberta Petana "La la lajf", KD Metlika
18:00 Predavanje "Moja poslovna pot", Knjižnica Črnomelj
VečPosavje
četrtek, 6. marec 2025
17:30 Čar zgodbe z Mirano, Knjižnica Kostanjevica na Krki
petek, 7. marec 2025
17:00 Spust gregorčkov, Studenski most Kostanjevica na Krki
19:00 Predstavitev humanitarno-medicinske odprave v Ugando, Knjižnica Kostanjevica na Krki
19:30 Odbojka, 5. krog rdeče skupine 1. B državne odbojkarske lige, ATHOS Kostanjevica : OK Žužemberk, OŠ Kostanjevica na Krki
20:00 Koncert: Petra Onderuf Quartet, KD Krško
Več5.3.2025 | 18:00 | Lidija Markelj
Novinarka Slovenskih novic Tanja Jakše Gazvoda iz Šentjerneja, ki je vrsto let delala tudi na Dolenjskem listu, se kljub naporni službi rada zadržuje v kuhinji in družino razvaja z različnimi dobrotami. Odkar je nedavno postala članica Društva kmetic Šentjernej, pa se podaja celo na tekmovanja. Tako se je lani že uspešno preizkusila v peki pit iz krhkega testa v Šmarjeti in za jagodno pito prejela zlato priznanje, nedavno pa se je opogumila še pri kruhu in sodelovala na ocenjevanju v Škocjanu. Tudi tokrat je bila uspešna, saj je za ajdov kruh z orehi prejela zlato priznanje. »Občasno ga pečem, a zdaj sem si zadala cilj speči čim boljšega. Tako se je v zadnjem mesecu ali dveh večkrat znašel na naši mizi, saj sem vadila, z veseljem pa sem prisluhnila tudi nasvetom izkušenih pekaric. Prva znanja sem sicer dobila od mame. Gotovo je bil tokrat največji izziv, da je kruh obdržal obliko hlebca, saj se prav ajdov kruh zaradi manj glutena rad razleze,« pripoveduje Tanja, ki ji je zlato priznanje – le 2,2 točke ji je zmanjkalo do popolnosti – v veliko spodbudo, predvsem pa ga je bila vesela. Zdaj že razmišlja o aprilskem državnem tekmovanju v peki kruha, ki bo v Beli Cerkvi.
Slika 1: Tanja Jakše Gazvoda spekla zlat kruh
Povezane objave
Ocene komentarjev