Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
petek, 7. marec 2025
08:00 Vodenja po poti "Pozabljena polovica Novega mesta" za zaključene skupine za OŠ in SŠ, Rotovž Novo mesto
08:00 Veterina Novo mesto: cepljenje psov proti steklini, po naseljih Novo mesto
11:00 29. Gregorjev sejem, Hipodrom Šentjernej
17:00 Druženje ob sestavljankah, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
VečBela krajina
petek, 7. marec 2025
17:00 Regijski posvet ''Drobnica in njen pomen v samooskrbi Bele krajine'', Hiša dobrot Bele krajine Metlika
18:00 Ženske ženskam, Grajska klet Šturm, Metlika
sobota, 8. marec 2025
10:00 Delavnica: Srednjeveška mojstrica, Belokranjski muzej Metlika
13:00 Kegljanje, 1. B liga zahod ženske, Bela krajina – Gorica, Kegljišče Kanižarica Črnomelj
17:00 Kegljanje, 1. B liga zahod moški, Bela krajina – Triglav Kranj II, Kegljišče Kanižarica Črnomelj
VečPosavje
petek, 7. marec 2025
17:00 Spust gregorčkov, Studenski most Kostanjevica na Krki
18:00 Predstavitev humanitarno-medicinske odprave v Ugando, OŠ Kostanjevica na Krki
18:00 10 let Kinološkega društva Posavje - slavnostni zbor članov, Kulturna dvorana Sevnica
19:30 Odbojka, 5. krog rdeče skupine 1. B državne odbojkarske lige, ATHOS Kostanjevica : OK Žužemberk, OŠ Kostanjevica na Krki
20:00 Koncert: Petra Onderuf Quartet, KD Krško
Več22.10.2024 | 20:00 | Foto: Lidija Markelj
Novinarji po službeni dolžnosti spremljamo marsikateri zanimiv dogodek. Včasih nam je celo žal, da na njem ne moremo sodelovati. Največkrat se vzrok skriva v preobremenjenosti in pomanjkanju časa. A Tanja Jakše Gazvoda iz Šentjerneja, novinarka Slovenskih novic, ki je vrsto let delala tudi na Dolenjskem listu, si je ob lanskem poročanju o razstavi pit iz krhkega testa v Šmarjeti zadala izziv, da prihodnje leto sodeluje. Spekla je jagodno pito in osvojila zlato priznanje. Tanja je tudi sicer odlična gospodinja in mama treh otrok, ki obožujejo njene pite. Odkar je prvič pokusila jagodno pito iz novomeškega sladkega butika Pie shop, pravi, da jih obožuje, in tudi kadar jih sama peče, se skuša temu čudovitemu okusu čim bolj približati. »Ker vaja dela mojstra, je moja pita zdaj res božanska. Se je pa žal velikokrat potrdilo, da kadar pečeš za druge, bo šlo zagotovo kaj narobe. A tokrat je šlo vse kot po maslu, saj mi je zmanjkala le ena točka do popolnosti,« nam je zaupala neutrudna novinarka, ki si je za prihodnje leto že zadala nov izziv. V Šmarjeti bo sodelovala s slano pito, čeprav takih še nikoli ni delala. Prepričani smo, da ji bo uspelo.
Slika 1: Tanja z jagodno pito
Povezane objave
Ocene komentarjev