Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
sobota, 26. oktober 2024
08:00 - 13:00 Jesenski šentjernejski sejem, sejemski prostor Šentjernej
10:00 - 13:00 Dan odprtih vrat, Gasilsko-reševalni center Novo mesto
10:00 - 13:00 Dan odprtih vrat PGD Žužemberk, trg Žužemberk
11:00 Voden ogled (tudi ob 15. uri), Županova jama Grosuplje
18:00 Rokomet - MRK Krka : RK Metaloplastika, ŠD Marof Novo mesto
VečBela krajina
sobota, 26. oktober 2024
09:00 Mednarodni rekreativni turnir v namiznem tenisu Semič 2024, ŠD Semič
16:00 22. Mednarodno ocenjevanje medu Semič 2024 - podelitev priznanj in nagrad, KC Semič
19:00 Kino v knjižnici: Tartinijev ključ, večnamenski prostor knjižnice Črnomelj
ponedeljek, 28. oktober 2024
10:00 Muca Copatarica in prijatelji + delavnica (Kino Črnomelj), ZIK Črnomelj
17:00 Osrednja prireditev ob prazniku občine Semič ter obeležitev 50-letnice Krajevne knjižnice Semič, KC Semič
VečPosavje
sobota, 26. oktober 2024
09:00 48. tradicionalni pohod po poteh Brežiške čete Pišece
11:00 Dopolnitev razstave "Vitezi Rajhenburški": Listina Salzburškega nadškofa iz leta 1141, Grad Rajhenburg Brestanica
20:00 Koncert Godalnega kvarteta Tartini: Večer češke glasbe, grad Brestanica
nedelja, 27. oktober 2024
18:00 Slavnostna seja Občinskega sveta, Občina Brežice
ponedeljek, 28. oktober 2024
09:00 - 12:00 Jesenska grajska dogodivščina za otroke, Posavski muzej Brežice
Več22.10.2024 | 20:00 | Foto: Lidija Markelj
Novinarji po službeni dolžnosti spremljamo marsikateri zanimiv dogodek. Včasih nam je celo žal, da na njem ne moremo sodelovati. Največkrat se vzrok skriva v preobremenjenosti in pomanjkanju časa. A Tanja Jakše Gazvoda iz Šentjerneja, novinarka Slovenskih novic, ki je vrsto let delala tudi na Dolenjskem listu, si je ob lanskem poročanju o razstavi pit iz krhkega testa v Šmarjeti zadala izziv, da prihodnje leto sodeluje. Spekla je jagodno pito in osvojila zlato priznanje. Tanja je tudi sicer odlična gospodinja in mama treh otrok, ki obožujejo njene pite. Odkar je prvič pokusila jagodno pito iz novomeškega sladkega butika Pie shop, pravi, da jih obožuje, in tudi kadar jih sama peče, se skuša temu čudovitemu okusu čim bolj približati. »Ker vaja dela mojstra, je moja pita zdaj res božanska. Se je pa žal velikokrat potrdilo, da kadar pečeš za druge, bo šlo zagotovo kaj narobe. A tokrat je šlo vse kot po maslu, saj mi je zmanjkala le ena točka do popolnosti,« nam je zaupala neutrudna novinarka, ki si je za prihodnje leto že zadala nov izziv. V Šmarjeti bo sodelovala s slano pito, čeprav takih še nikoli ni delala. Prepričani smo, da ji bo uspelo.
Slika 1: Tanja z jagodno pito
Povezane objave
Ocene komentarjev