dolenjska

Spekla paradižnikovo potico

14.9.2024 | 14:00 | L. Markelj

Šentjernej - Paradižnik je vsestranski dar narave, ki nas razveseljuje med poletjem. Letos je na splošno zelo dobro obrodil in gospodinje se trudijo, kaj vse narediti iz njega. V kulinaričnem svetu, v katerem paradižnik večina uporablja kot zelenjavo, nekateri pa ga uvrščajo tudi med sadje, nove možnosti odpirajo v Društvu kmetic Šentjernej.

Danica Ferkolj s slastno paradižnikovo potico, na njeni levi pa predsednica Društva kmetic Šentjernej Danijela Pavlič (Foto: L. M.)

Danica Ferkolj s slastno paradižnikovo potico, na njeni levi pa predsednica Društva kmetic Šentjernej Danijela Pavlič (Foto: L. M.)

Že peto leto so marljive članice društva na Jernejevem sejmu pripravile zelo obiskano Mavrično razstavo, na kateri so poleg svojih paradižnikov prikazale še drugo zelenjavo, od buč, paprike, čebule, koruze … Nekaj je bilo tudi vložnin, od sušenih paradižnikov v olju, paradižnikove marmelade itn.

Največ pozornosti pa je bila deležna paradižnikova potica, ki jo je pripravila članica društva Danica Ferkolj, znana kot inovatorka v društvu. Potem ko se je že dvakrat lotila rolade s paradižnikom – prvič kot slano jed, drugič pa kot sladko, saj je paradižnikov nadev kombinirala s čokolado –, se je tokrat odločila za paradižnikovo potico – kot sladico.

Članica Društva kmetic Šentjernej Danica Ferkolj navdušila z zanimivo sladico – paradižnikovo potico – Že tudi slano in sladko rolada s paradižnikom – Letos težave s stenicami v rastlinjakih

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava