Dolenjski list
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.
INOVATIVNA DANICA FERKOLJ

Spekla paradižnikovo potico


L. Markelj
14. 9. 2024, 14.00
Posodobljeno
16. 09. 2024 · 11:42
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_paradiznikovapotica.jpg
L. M.
Danica Ferkolj s slastno paradižnikovo potico, na njeni levi pa predsednica Društva kmetic Šentjernej Danijela Pavlič (Foto: L. M.)

Paradižnik je vsestranski dar narave, ki nas razveseljuje med poletjem. Letos je na splošno zelo dobro obrodil in gospodinje se trudijo, kaj vse narediti iz njega. V kulinaričnem svetu, v katerem paradižnik večina uporablja kot zelenjavo, nekateri pa ga uvrščajo tudi med sadje, nove možnosti odpirajo v Društvu kmetic Šentjernej.

##IMAGE-3673951##

Že peto leto so marljive članice društva na Jernejevem sejmu pripravile zelo obiskano Mavrično razstavo, na kateri so poleg svojih paradižnikov prikazale še drugo zelenjavo, od buč, paprike, čebule, koruze … Nekaj je bilo tudi vložnin, od sušenih paradižnikov v olju, paradižnikove marmelade itn.

Največ pozornosti pa je bila deležna paradižnikova potica, ki jo je pripravila članica društva Danica Ferkolj, znana kot inovatorka v društvu. Potem ko se je že dvakrat lotila rolade s paradižnikom – prvič kot slano jed, drugič pa kot sladko, saj je paradižnikov nadev kombinirala s čokolado –, se je tokrat odločila za paradižnikovo potico – kot sladico.

Članica Društva kmetic Šentjernej Danica Ferkolj navdušila z zanimivo sladico – paradižnikovo potico – Že tudi slano in sladko rolada s paradižnikom – Letos težave s stenicami v rastlinjakih

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.