kočevsko-ribniško

Ribniške ulice danes v znamenju tradicionalnega sejma suhe robe

1.9.2024 | 08:40 | STA

Ribnica - V središču Ribnice bo danes potekal tradicionalni, 47. Ribniški sejem, namenjen prikazu in prodaji suhe robe in lončarstva ter izdelkov drugih obrti. Celodnevno dogajanje, ki ga v povprečju obišče 30.000 ljudi, bo poleg s samimi prikazi izdelave suhe robe postreglo tudi z zabavo, bogato kulinariko in delavnicami.

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Ribniške ulice, običajno polne avtomobilov, bodo za en dan preplavili obiskovalci in stojnice, obložene z izdelki domačih in gostujočih rokodelcev. Na sejmu bo mogoče najti skoraj vse - od lesenih žlic, zobotrebcev do lončenih posod in drugih unikatnih rokodelskih mojstrovin, so sporočili organizatorji.

Prizorišče sejma bo kot vedno živahno, na 350 stojnicah bodo ponujali raznovrstne izdelke. Vzdušje bo obogateno z glasbo, kulturo in kulinariko.

Dogajanje se bo začelo ob 9. uri, ko bosta na osrednjem trgu potekala sejemska povorka in uradno odprtje. Na njem bosta spregovorila ribniški župan Samo Pogorelc in kot slavnostni govornik predsednik državnega sveta Marko Lotrič.

Zaradi sejma bodo nekatere ceste v Ribnici danes zaprte. Dostop do osrednjega dela Ribnice z avtomobilom ne bo mogoč. Organizatorji zato voznike prosijo, da vozila parkirajo v neposredni bližini in se do osrednjega dela mesta odpravijo peš.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava