dolenjska

Novomeščani izglasovali 12 projektov participativnega proračuna

13.8.2024 | 11:20 | M. K.

Novo mesto - Mestna občina Novo mesto bo v prvi izvedbi participativnega proračuna uresničila 12 projektov, ki so jih prek spletnega glasovanja z 879 glasovi izglasovali občanke in občani. Občina bo za uresničitev teh projektov v proračunskih letih 2024 in 2025 namenila 100.000 evrov, so sporočili z občine Novo mesto.

Med izglasovanimi projekti je tudi pridobitev projektne dokumentacije za ureditev parka  pri gradu Grm. (Foto: Wikipedija)

Med izglasovanimi projekti je tudi pridobitev projektne dokumentacije za ureditev parka pri gradu Grm. (Foto: Wikipedija)

Sredstva so enakovredno razdeljena med območji mestnih in primestnih krajevnih skupnosti, so dodali.

Med izglasovanimi projekti na območju primestnih krajevnih skupnosti so prenova sanitarnih prostorov v večnamenskem domu na Dolžu ter zamenjava potratnih reflektorjev in postavitev dodatnih na igrišču na Dolžu, postavitev igral pri gasilskem domu v Ždinji vasi in ureditev igrišča v Podbrezniku z ustreznimi igrali in preostalimi igralnimi površinami.

Na območjih mestnih krajevnih skupnosti je bilo izglasovanih več projektov nižjih vrednosti, in sicer priprava projektne dokumentacije za ureditev igrišča pri Osnovni šoli Bršljin, izvedba dveh učilnic na prostem pri bršljinski osnovni šoli ter obnova košarkarskega igrišča pri Krajevni skupnosti Bršljin. Med izglasovanimi projekti so tudi umetniške poslikave nevzdrževanih sten v Novem mestu, pridobitev projektne dokumentacije za ureditev parka pri gradu Grm, odstranitev štorov in zasaditev dreves na Novem trgu, zasaditev rož na mestnih zelenicah in ob sprehajalnih poteh ob Krki ter odstranjevanje invazivnega japonskega dresnika na območjih večjih rastišč.

Izvedbo projektov bo možno spremljati na spletni strani idejezanovomesto.si, kjer je sicer v večtedenskem glasovanju svoj glas projektom oddalo 879 občank in občanov, so še sporočili z novomeške občine.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava