dolenjska

Popoldne se začenjajo Suhokranjski dnevi

5.7.2024 | 11:00 | M. K.

Žužemberk - S slavnostnim prižigom oglarske kope bodo popoldne v Srednjem Lipovcu pri Žužemberku začeli tradicionalne Suhokranjske dneve, ki zaokrožujejo praznovanje občinskega praznika. V 10 dneh se bo v Žužemberku in okolici zvrstila vrsta kulturnih, športnih in zabavnih dogodkov.

V nedeljo na grad vabi že 25. srednjeveški dan (slika je iz arhiva DL)

V nedeljo na grad vabi že 25. srednjeveški dan (slika je iz arhiva DL)

V soboto bo med drugim v Žužemberku potekala tradicionalna Ješprenjada z akademijo ob 30-letnici delovanja tamkajšnjega turističnega društva, nato bosta v v Hinjah tekmovanje harmonikarjev na frajtonarci in gasilska veselica.

V nedeljo zjutraj bo Društvo podeželske mladine Suha Krajina pripravilo pohod po Ajdovški planoti, na gradu Žužemberk bo popoldne srečanje Pečjakovih harmonik, v žužemberški cerkvi pa orgelski koncert.

V torek bodo v Velikem Lipovcu odprli tamkajšnjo prenovljeno cesto, v sredo pričakujejo prihod slovenske olimpijske bakle na Loko, v petek pa načrtujejo otvoritev cone Jama. V petek zvečer bo na Dvoru nastop skupine Gadi.

Gorskokolesarska tura po Suhi krajini s startom v Žužemberku bo na sporedu v soboto, 13. 7., dopoldne, prav tako festival Na plac oz. odprta kuhinja, ki jo organizirajo trije žužemberški zavodi in društva. Popoldne bosta nastop Mestne godbe Novo mesto ter slavnostna seja in podelitev občinskih priznanj. Sledi Suhokranjska noč z ansamblom Trio Šubic.

V nedeljo, 14. 7., dopoldne bodo na žužemberškem gradu odprli 25. srednjeveški dan, Suhokranjske dneve pa bodo zaključili na občinski praznik dan pozneje, 15. julija, s spominsko uro posvečeno Rozaliji Sršen - slovenski hollywoodski igralki Zalli Zarana.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava